По-лесно събиране на подписите от всички лица, които имат роля

...
По-лесно събиране на подписите от всички лица, които имат роля
Коментари Харесай

Мобилният е-подпис на Evrotrust ще улесни участието в търгове

По-лесно събиране на подписите от всички лица, които имат роля в подаването на предложения за публични поръчки обезпечава българското мобилно приложение за е-подпис Evrotrust, оповестиха от едноименната компания разработчик “Евротръст технолоджис”. От 1 април 2018 година е наложително общоприетата тръжна документи да бъде съпроводена от електронна форма на единния европейски документ за публични поръчки (ЕЕДОП). “Новите условия могат доста да забавят процеса на кандидатстване, изключително в случай че аплайват компании, чиито представители са в чужбина”, изясняват от “Евротръст технолоджис”.

 Приложението Evrotrust ще форсира събирането на подписи за електронната форма, изисквана от 1 април 2018 година

Електронната форма ЕЕДОП би трябвало да бъде подписана с дипломиран електронен автограф (КЕП), качена в интернет. Тя би трябвало да бъде снабдена с времеви щемпел, който удостоверява, че документът е подписан и качен на интернет адреса, към който се препраща, преди крайния период за подаване на предложения. “Новите правила на АОП са стъпка към дигитализацията на услугите. Същевременно те могат доста да забавят процеса по събирането на нужните подписи от всички страни в офертата, изключително, в случай че представители на участващите в офертата компании са отвън страната и нямат публикуван електронен подпис”, допълват от българската компания.

Приложението й ” дава опция електронният автограф да бъде публикуван за няколко минути и без физическо посещаване на снабдители на удостоверителни услуги. “Откакто влезе смяната, настъпи огромна блъсканица измежду фирмите. Доста претенденти ни търсят да питат дали подписите от Evrotrust са подобаващи за такава документи - отговорът е да”, разяснява Мариана Ангелова, управител бизнес развиване на компанията.

Издаването на КЕП с Evrotrust става единствено за няколко минути. Потребителят смъква безплатното мобилно приложение, минава през къса регистрация за идентифициране, която е напълно отдалечена. “За идентификацията е належащо в приложението да сканирате личнната си карта и лицето си, а Evrotrust ще верифицира информацията с нужните регистри. Генерираният автограф се съхранява съгласно най-новите изискивания за несъмнено предпазване в заоблачен сървър”, допълват от компанията.

Допълнително улеснение при кандидатстване е опцията да прикачите в PDF електронния документ за публични поръчки в приложението, като по този начин подписът ще бъде съпроводен и от условия от АОП времеви щемпел. Документацията може да се подпише непосредствено през мобилния телефон посредством сканиране на разположение или пин код, а след това да се смъкна от уебстраницата на Evrotrust или да се изпрати по електронна поща към останалите участници в процедурата”, разясняват от “Евротръст технолоджидис”.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР