По Конституция служебният кабинет е безпартиен и без ангажимент на

...
По Конституция служебният кабинет е безпартиен и без ангажимент на
Коментари Харесай

Явор Гечев: Подготвяме план за подпомагане на уязвимите групи от населението през зимата

По Конституция служебният кабинет е безпартиен и без ангажимент на политически партии. Аз нямам възприятието, че не съм от Българска социалистическа партия - аз не преставам да съм член на Националния съвет и на самата партия. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия „ Здравей, България " министърът на земеделието в служебния кабинет Явор Гечев. Аз съм писал голямата част от програмата на Българска социалистическа партия за земеделието - какво друго да върша в министерството.

Разбира се, че Българска социалистическа партия няма да има ангажимент към служебните министри и то по този начин е и по Конституция, разяснява още Гечев. Аз бях поканен в този длъжностен кабинет не тъй като съм член на Българска социалистическа партия, а тъй като се допуска, че мога да свърша работа и съм специалист от самия бранш, сподели той. Така че в случай че аз се оправя на поста, това по-скоро би донесло позитиви, а не негативи на левицата, счита Гечев.

Той изрази подготвеност за работа и държавническо ръководство " без изненади ". " Не очаквайте изненади от наша страна, а държавност и то в цялостна степен. А новото държавно управление, което пристигна, ще би трябвало да вземеш тежки решения. От служебното държавно управление ще остане положително завещание, съобщи Гечев.

Той изрично съобщи, че проблем с изхранването на популацията - няма. Зърнени култури, в това число пшеница, имаме. Реколтата е добра, по-слаба от предходната година, само че нямаме проблеми с това, сподели Гечев.

Ресорният министър сподели още, че приготвя проект за подкрепяне на уязвимите групи през зимата. Опитваме се да организираме нещата по този начин, че уязвимите групи да са обезпечени за зимата, в това число укрепваме добивите, метаморфоза кой да получава дадената дървесина и се опитваме най-малко за тези обществени групи да са естествени цените. Всички принадлежности, които министерство на земеделието има, ще бъдат употребявани в тази посока, съобщи той.

Гечев насочи и опасност към занимаващите се с противозаконна активност в горите като сподели, че те " ще бъдат с немалки проблеми в идващите месеци " до момента в който служебното държавно управление ръководи. " Демонстрацията на държавност е значима ", безапелационен бе служебният министър.

Той сложи цели за него и министерство на земеделието за идващите 3 месеца. Трябва да се приключи целият стратегически проект, който съставлява всичко, което ще прави страната в идващите 5 години - в него са заложени програмата за развиване на селските региони, директните заплащания за земеделските производители и редица други принадлежности, разясни Гечев. Планът за възобновяване и резистентност също би трябвало да стартира да се ползва в идващия месец и половина, добави още той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР