По Конституция президентът трябва да олицетворява единството на нацията, а

...
По Конституция президентът трябва да олицетворява единството на нацията, а
Коментари Харесай

Земеделци подозрителни към протести, начело с фигурата на Румен Радев

По Конституция президентът би трябвало да въплъщава единството на нацията, а смисълът на служебния кабинет е да се сътвори спокойна и политически неутрална среда за осъществяване на избори и гарантиране на честността им. Това се показва в публична позиция на Български земеделски народен съюз.

Според тях обаче, в случай че Румен Радев поеме цялата власт, не може да се подсигурява нито едното, нито другото. Те се притесняват, че президентът ще употребява служебния кабинет в своя изгода и като оръжие против политическите си съперници.

Едно служебно държавно управление, назначено от президента, ще работи в интерес на към този момент публично провъзгласения от него съюз " Антимафия ", в който вземат участие съответни партии, придвижвания и олигарси, считат от Български земеделски народен съюз. Спред тях това ще трансформира институцията в политическо оръжие за продобиване на изборите от обединението на Радев.
 Плевнелиев: Радев няма идея и търси войната
Плевнелиев: Радев няма идея и търси войната

Мандатът му ще остане като първият изяцяло провален мандат на президент у нас

По тази причина Български земеделски народен съюз приканва демократичната общественост да се разграничи от плана на президента и да поддържа концепцията за конституционни промени, които да разрешат на Народното събрание непосредствено да насрочва предварителни избори, без да е належащо назначението на длъжностен кабинет.

От своя страна от Политическа партия " Обединени земеделци " декларират, че се опълчват на опитите за ескалиране на напрежението, провокиране на експанзия и пробутване на разграничителни линии сред българските жители, и то директно след приемането ни в " чакалнята " на еврозоната.

" Приемането на България за член на валутно-курсовия механизъм ЕRM 2 и банковия съюз е неоспорим триумф, който безочливо се омаловажава от подстрекателите на митингите. Мълчанието на президента по този въпрос " споделя " доста! Отново сме очевидци на подмолни сюжети, които целят завладяване на властта със всички средства ", показва се в позицията им.

Обединените земеделци са безапелационни, че поддържат европейския път на развиване на България и не желаят на власт още веднъж " Българска социалистическа партия и нейните спътници ".
 Румен Радев сочи изхода: Оставка на държавното управление и основния прокурор
Румен Радев сочи изхода: Оставка на държавното управление и основния прокурор

Европа няма право да гледа Български с необятно затворени очи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР