По Конституция президентът стои в края на законотворческия процес. Това

...
По Конституция президентът стои в края на законотворческия процес. Това
Коментари Харесай

Румен Радев: Първо да обяснят на народа за застраховките, не искам да се меся в законотворческия процес

По Конституция президентът стои в края на законотворческия развой. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев във връзка настояването на ръководителя на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова за среща, на която на президента да бъдат показани законовите промени в Кодекса застраховането, които касаят цената на застраховката "Гражданска отговорност ", съобщи кореспондент на Novini.bg

Той напомни, че е наложил несъгласие върху, закона за корпоративно-подоходното облагане, само че посочи, че не може да каже дали ще наложи несъгласие и на закона за застраховането. При мен не е пристигнал този закон. Първо би трябвало да обяснят на българския народ, на българските жители. В никакъв случай не желая да се въвличам в законотворческия развой, съобщи президентът.

В отговор на въпрос, че в европейския отчет за България се чака да бъде маркиран прогрес на страната ни в битката с корупцията, президентът съобщи: "Самите митинги са задоволително основателни като мотив и демонстрират действителното положение ".

По мотив настояването на Асоциацията на европейските журналисти-България да бъде наложено несъгласие върху медийния законопроект, импортиран от депутатите от Движение за права и свободи Делян Пеевски, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Велислава Кръстева, Румен Радев съобщи: "Без бистрота и независимост на медиите не можем да имаме сполучлива политика ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР