По консервативни оценки почти половин милиард лева се губи ежегодно

...
По консервативни оценки почти половин милиард лева се губи ежегодно
Коментари Харесай

Министър Горанов: Почти половин млрд. лв. се губи ежегодно от некоректно отчитане на обороти

По консервативни оценки съвсем половин милиард лв. се губи годишно от неточно отчитане на продажби и обороти. Това заяви по време на парламентарния надзор през днешния ден финансковият министър Владислав Горанов.

" Над триста и тридесет от тях са от неплатени налози и осигуровки в така наречен кешови стопански браншове - заведения за публично хранене, питейни заведения, нощни заведения, търговци на дребно на храни и облека, места за настаняване, останалите - над 160 млн., са неплатени обществени отговорности от търговци, извършващи продажби през електронни магазини ", сподели министър Горанов, представен от Българска телеграфна агенция.

Във връзка с това той подсети за препоръчаните за публично разискване промени в Наредба Н-18 от 13 декември 2006 година за вписване и отчитане посредством фискални устройства на продажбите в комерсиалните обекти, условията към софтуерите за ръководството им и условия към лицата, които правят продажби посредством електронен магазин. Целта на измененията е битката със сенчестата стопанска система. По данни, представени от министъра, по отношение на 2014 година с 50 на 100 се усъвършенства събираемостта на данъчните доходи, или близо 14 милиарда лв. повече, което надвишава темповете на повишаване на стопанската система.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР