По категоричен начин беше установено - от доказателствата и експертизата,

...
По категоричен начин беше установено - от доказателствата и експертизата,
Коментари Харесай

Следовател за трагедията на АМ "Струма": Причината за инцидента категорично е човешка грешка

" По безапелационен метод беше открито - от доказателствата и експертизата, че нещастието на Автомагистрала " Струма " е породена от държанието на водача ", сподели пред bTV следовател Младен Петров за случая, който лиши живота на 45 души от Северна Македония.

Приключи събирането на доказателства за злополуката на автомагистрала " Струма " " Само неговото държание е причина да възникне тази обстановка и да се развие до произшествието, което приключва с този резултат ", споделя Петров. По думите му всички огласени догатки за съществуването на запалими течности в рейса са тествани и е открито по безапелационен метод, че такива не е имало.

" В съответната обстановка насочването на рейса настрана от дейната лента и удрянето му в мантинелата е довело до проникването и разрушаването на детайли от структурата, прилепяне на резервоара, компресиране на наличието му. Това е съпроводено от щедро обсипване с искри подбудени от триенето, при което се е достигнала нужната температура и налягане, с цел да се възпламени горивото ", споделя Петров. Относно спекулациите, че маркировката на Автомагистрала " Струма " е довела до случая, Петров добавя, че видимостта не е била нарушена.

" Наистина, хоризонталната маркировка, страничната, е леко поизбледняла, само че не е невидима. Средната, осевата линия, която дели лентите е много ярка и сигурно е забележима ", споделя следователят. Оттук нататък следва обзор на мнението на проверяващия екип. " Предстои да се ангажират за присъединяване потърпевшите, околните на починалите и оживелите пасажери. Нашето мнение, че липсва отговорно държание, което да е причинна връзка за този резултат, води до това евентуално производството да бъде прекъснато ", сподели Петров.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР