По-късно през деня и през нощта валежи и гръмотевични бури

...
По-късно през деня и през нощта валежи и гръмотевични бури
Коментари Харесай

Мощни гръмотевични бури и интензивни валежи до часове


По-късно денем и през нощта превалявания и гръмотевични стихии ще има и в източните региони, в Североизточна България има нараснала възможност за местни обилни превалявания и градушки. Все още ще е горещо с оптимални температури най-вече сред 32° и 37°. 

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания съпроводени с гръмотевици. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максимална температура на 1200 метра ще е към 27°, на 2000 метра - към 20°.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Привечер и през нощта ще се развива купесто-дъждовна облачност, тук-там ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Температурите остават високи, оптималните ще са сред 27° и 31°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Жълт код за високи температури е в действие за 13 области в страната за през днешния ден. Предупреждението за високи температури важи за областите Благоевград, Смолян, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Шумен, Варна и Добрич. Максималните температури в тези области ще са към и над 35°.

Жълт код за интензивни превалявания и гръмотевична интензивност е разгласен за областите Силистра, Разград, Търговище, Русе, Велико Търново и Габрово. Вечерта и през нощта против петък там ще се развият мощни гръмотевични стихии и ще има интензивни превалявания, тук-там количествата ще са към 40-50 mm. Има условия и за градушки.

Предупреждение за гръмотевици е годно за областите Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-град и София-област. В тези области към и след обяд ще се развият гръмотевични стихии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР