По-късно днес се очаква дежурен прокурор от СГС да повдигне

...
По-късно днес се очаква дежурен прокурор от СГС да повдигне
Коментари Харесай

Повдигат обвинения на пияният шофьор убил дете в центъра на столицата

По-късно през днешния ден се чака дежурен прокурор от Софийски градски съд да повдигне обвиняване на водача П.Т., който умъртви 15-годишно момче на пешеходна пътека в София. Най-вероятно водачът ще бъде арестуван за 72 часа. Държавното обвиняване заяви, че ще желаят непрекъснат арест на лидера.

„ Пробата на водача, която са създали пристигналите на място служители на реда, е била позитивна. Отчетени са 2,08 промила алкохол в издишания въздух. Взета му е и проба за наркотични вечества, която е била негативна. Взети са му и кръвни проби за проучване “, съобщи пред Нова тв контрольор Марио Киричков от бранш „ Криминална полиция “, Столична дирекция на вътрешните работи.

Заедно с лидера в автомобила е пътувала и жена.

„ Експертизи следва да открият скоростта, с която се е движил автомобилът. От видяното на място обаче можем да заключим, че ръководството на колата е било по-скоро несъответстващо “, акцентира Киричков.

Шофьорът е бил арестуван на място.

„ Нямаме информация дали се е опитал да окаже помощ на детето. Шофьорът не се е опитал да избяга “, уточни основният контрольор и акцентира, че и полиците, и Спешна помощ са се отзовали доста бързо на сигнала за случая.

Шофьорът е със четири фиша за нарушавания на Закона за придвижване на пътищата. Нарушенията на са застрашаващи ръководството на автомобила.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР