По-късно BYPOL съобщи, че е извършена диверсия на военно летище,

...
По-късно BYPOL съобщи, че е извършена диверсия на военно летище,
Коментари Харесай

Експлозии на летище край Минск - саботаж на беларуски партизани

По-късно BYPOL заяви, че е осъществена измама на военно летище, вследствие на което съветският боен аероплан за ранно предизвестие А-50 е получил съществени вреди: „ предната и централната част на самолета са развалени, авиониката и радарната антена бяха развалени “, се споделя в плана.

На собствен ред ръководителят на BYPOL Александър Азаров сподели пред " Наша равнища ", че беларуските партизани са взели участие в саботажа на летището в Мачулищи.

Информацията за детонации на летището беше доказана от журналиста Антон Мотолко и телеграм канала „ Беларус отвън Московския околовръстен път “. На собствен ред телеграм каналът „ Беларуски гаюн “ заяви, че съветският аероплан А-50 „ би могъл да получи някакви повреди вследствие на рухване от високо на неидентифициран обект “. Руските военни репортери Юрий Котенок и Семьон Пегов също пишат, че летището евентуално е било атакувано от дронове.

Властите на Беларус и Руската федерация към момента не са коментирали случая. Журналистите на " Зеркала " се свързаха с Министерството на изключителните обстановки и Министерството на защитата на Беларус. От Министерството на изключителните обстановки споделиха на изданието, че не са получили информация за детонациите, до момента в който Министерството на защитата съобщи, че " нищо съществено не се е случило ".

Превод Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР