По-къси учебни часове за сметка на по-дълги междучасия за големите

...
По-къси учебни часове за сметка на по-дълги междучасия за големите
Коментари Харесай

Много важни новини за връщането на учениците в клас

По-къси образователни часове за сметка на по-дълги междучасия за огромните възпитаници, когато се върнат присъствено в клас. Това е една от работните хрумвания, които обмислят учебни шефове, с цел да може да се проветрява по-често и да се поддържа хигиена,

“Казал съм на моите учители, да удължават междучасията, а да понижават часовете - 30 минути по-стегнато преподаване и по-късно 15 минути почивка”, изясни Асен Александров, шеф на 51. СУ “Елисавета Багряна” в София и напомни, че онлайн часовете в този момент са по 20 минути.

По думите му децата към този момент са се научили да съблюдават хигиена, да носят маски и да се дезинфекцират, като ситуацията е надалеч по-добре от началото на септември.

Въпреки това проветряването остава най-хубавият съдружник против вируса, по тази причина ще пробват на процедура съсредоточеното преподаване и по-големите почивки.

Остава и главната хрумвания да има периодично повтаряне на класове, с цел да няма скупчване.

Решението за връщането на учениците от 5. до 12. клас ще се разисква в понеделник, обясниха на днешния постоянен здравен брифинг от щаба.

Решаващи ще са данните за заболеваемостта към 14-15 януари, предизвести здравният министър проф. Костадин Ангелов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР