По какъв начин се променя и трябва да се променя

...
По какъв начин се променя и трябва да се променя
Коментари Харесай

Европа на отечествата - какви са предизвикателствата пред европейската общност

По какъв метод се трансформира и би трябвало да се трансформира обединена Европа, с цел да отговори на времето, в което живеем - на този въпрос се пробваха да отговорят политолози, анализатори, публицисти и евродепутати в границите на полемика " Какво значи Европа на отечествата? ". Организатори са Младежкият закостенял клуб и дясната платформа " Консерваторъ ".


Според професор Огнян Минчев - принадлежността както към избрана нация, по този начин и към Европа, е принадлежност към родно място.
Проф. Огнян Минчев, политолог: Ако Европа бива разбрана като общественост на полезности, културна общественост, общественост на обща, на споделена историческа и културна традиция. Тома Биков, народен представител в 44-то Народно заседание: Това е и културен спор, той не е просто политически. Това е каква да бъде Европа - даже не толкоз дали Европа да бъде на отечествата, дали да бъде федерална Европа,а да бъде по какъв начин да наподобява.
Евродепутатът Ангел Джамбазки счита, че Съюзът е на кръстопът. Затова съгласно него идващият мандат на Европарламента ще покаже на къде ще тръгне да се развива обединяването.
Ангел Джамбазки, евродепутат: И тука виждате два лагера - единият лагер е на господин Макрон, на господин Верхофстад - тези, които настояват, че решенията би трябвало да се взимат от Брюксел, да има повече Европа. От другата страна са господин Орбан, господин Качински, Салвини - ние желаеме националната страна да може да взема решение кого да пуска и кого да не. Когато ние решим, че нямаме потребност от незаконни мигранти никой да не ни постанова защитна уговорка.
Организаторите на полемиката са уверени, че концепцията за Европа на отечествата носи нова визия за Съюза.
Боян Стефанов, ръководител на Младежки закостенял клуб: Опит за реформиране на Европейски Съюз - той да стъпи на същинските си градивни елементи, които в действителност са европейските нации, европейските народи, обединени във своите отечества.
Според участниците, дебатът би трябвало да се организира освен на политическо равнище, само че също и от жителите в Евросъюза.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР