По искания на Районна прокуратура – Кюстендил съдът взе мерки

...
По искания на Районна прокуратура – Кюстендил съдът взе мерки
Коментари Харесай

Оставиха в ареста 14 афганистанци и българин, превозвал ги с микробус

По претенции на Районна прокуратура – Кюстендил съдът взе ограничения за неотклонение по отношение на обвинени за осъществени закононарушения в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Олтоманци.

На 01.09.2022 година 29-годишният Г.М. незаконно подпомагал 14 мигранти от Афганистан да минават през територията на страната. За транспорта им той употребявал лекотоварен автомобил, „ Форд “.

С дейностите си мъжът целял набиране на имотна полза. Водачът и задграничните жители са били арестувани при инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Олтоманци.

С разпореждане на Районна прокуратура – Кюстендил всички те са привлечени в качеството на обвинени за осъществените от тях незаконни действия.

При разглеждане на настояванията за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ против обвинените съдът одобри доводите на държавното обвиняване за съществуване на обосновано съмнение за виновността им.

От събраните по делото доказателства излиза наяве, че чужденците са направили закононарушението, за което им е повдигнато обвиняване, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ до 5 години.

Налице е заплаха те да се укрият или да извършат закононарушение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР