По искане на Военноокръжна прокуратура – София съдът взе постоянна

...
По искане на Военноокръжна прокуратура – София съдът взе постоянна
Коментари Харесай

Оставиха в ареста Иво Масларов, сочен за поръчител на убийството на бизнес дамата Станка Марангозова

По искане на Военноокръжна прокуратура – София съдът взе непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвиненият Иво Масларов, оповестиха от държавното обвиняване.

Софийския боен съд одобри, че е налице обосновано съмнение за съпричастност на Масларов към осъщественото закононарушение и го остави в ареста.

Досъдебното произвеждане се води против четирима обвинени – подполковник от НСО Борис Иванов, Петър Костов, Иво Масларов и Веселин Денков-Весо Брадата за убийството на бизнес дамата Станка Марангозова.

На Масларов е повдигнато обвиняване, за това, че през 2019 година в съучастничество с Борис Иванов съзнателно е склонил и подкрепил Петър Костов да умъртви Марангозова посредством три изстрела с огнестрелно оръжие в главата й.  

Поръчителят и помощник Иво Масларов се е укрил от органите на досъдебното произвеждане във Федерална Република Германия, където по издадена от българските управляващи европейска заповед за арест е арестуван и на 05.10.2022 година екстрадиран у нас.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Софийски военно-апелативен съд. За повдигнатото обвиняване е планувано наказване от 15 до 20 години отнемане от независимост, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР