По искане на Софийската градска прокуратура (СГП) е задържан обвиняем

...
По искане на Софийската градска прокуратура (СГП) е задържан обвиняем
Коментари Харесай

Задържаха за постоянно шофьора на буса с нелегални мигранти, причинил смъртта на полицай след тежка катастрофа

По искане на Софийската градска прокуратура (СГП) е арестуван обвинен за 3 закононарушения при тежката злополука на 22 ноември предходната година сред бус с незаконни мигранти и полицейски автомобил. Това оповестиха от прокуратурата.

51-годишен служител на реда пострада съществено при злополука на Околовръстното шосе, наоколо до Казичене и автомагистрала “Тракия ” на 22 ноември. Тогава бус с мигранти се блъсна в полицейска кола. Той бе в медикаментозна кома, а през декември месец от болница " Света Анна " оповестиха, че мъжът е умрял.
 
На 22.04.2023 година по искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Н. Л., упрекнат за три закононарушения. Той е изтърпявал през този интервал наказване в Софийския централен затвор в интервал на пет месеца. 

В хода на следствието Н. Л. е притеглен в качеството на обвинен за причиняване на гибелта на едно лице и междинни телесни повреди на четири души по несъобразителност при шофиране. Той е карал след приложимост на наркотични субстанции, както и без да има дееспособност, обявиха от държавното обвиняване.

Той е упрекнат за това, че незаконно е попречил на полицейски чиновници, да изпълнят отговорностите си, като не се подчинил на подадените сигнали да спре за инспекция управлявания от него автомобил  и за това, че за да набави за себе си и за другиго имотна полза незаконно е подпомагал чужденци да преминат и обитават в страната в нарушаване на закона, като действието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство, във връзка с 12 задгранични жители, един от които не е навършил 16-годишна възраст

Н. Л. е притеглен и разпитан в качеството му на обвинен, само че не беше взета мярка за процесуална насила, защото във връзка с същия беше провеждано лекуване. След приключването му е приведено в осъществяване дейно наказване „ отнемане от независимост “ в размер на 5 месеца, изтърпяно в Софийския централен затвор.

След изтърпяване на наказването с разпореждане на прокурор при СГП от 20.04.2023 година обвиненият е арестуван за период до 72 часа.

Съдът показа доводите на прокурора, че са налице задоволително доказателства, които водят до извод за рационално съмнение по отношение на авторството на закононарушението, за което е притеглен обвиненият. Съдът одобри, че е налице и действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение , заради което дефинира като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение.  

Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

Разследването продължава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР