По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа

...
По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа
Коментари Харесай

Остава в ареста 26-годишен, който преби жена си в София

По искане на Софийска районна прокуратура Софийски областен съд задържа под стража 26-годишен мъж за опит за насила и за нанасяне на телесна щета на жена в изискванията на домашно принуждение. Това оповестиха от пресцентъра на Софийската районна прокуратура.

С.К. е притеглен към наказателна отговорност за това, че на 17.06.2024 година към 17,30 ч. на ул. „ Клокотница " в гр. София е удрял с ръце по главата В.З., с която живее във фактическо съпружеско общуване, и й предизвикал лека телесна щета и за това, че на 18.06.2024 година към 11,30 ч. на ул. „ Клокотница " в гр. София С.К. е направил опит да принуди В.З. да извърши нещо обратно на волята й - да тръгне с него, като използвал за това мощ - дърпал я е. Престъплението е останало незавършено заради независещи от дееца аргументи - намесил се е трети човек.

На 19.06.2024 година за двете действия е формирано досъдебно произвеждане от 2 РУ-СДВР. На 20.06.2024 година то е докладвано на прокурор и той неотложно е привлякъл към наказателна отговорност С.К. за закононарушения. Наблюдаващият прокурор е постановил и задържането на обвинения за период до 72 часа, поради опцията С.К. да извърши друго закононарушение.

На 03.07.2024 година постановленията за привличане към наказателна отговорност и задържане за период до 72 часа са предявени на обвинения и той е арестуван.

На 04.07.2024 година, наблюдаващият прокурор внесе искане в Софийски областен съд за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража " по отношение на С.К. Състав на Софийски областен съд се съгласи с доводите на прокурора, че обвиненият може да извърши друго закононарушение или да се укрие и наложи на С.К. мярка „ задържане под стража ".

Мярката за неотклонение предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР