По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа

...
По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа
Коментари Харесай

Прокуратурата погна мъжа, пребил призовкар в София

По искане на Софийска районна прокуратура Софийски областен съд задържа под стража 44-годишен мъж, нанесъл междинна телесна щета на длъжностно лице по време на осъществяване на служебните му отговорности.

А.С. е упрекнат за това, че на 10.06.2023 година към 14,50 часа е удрял с ръце и крайници в региона на горната част на тялото А.М., в резултат на което му предизвикал среднa телесна щета, изразяващa се във фрактура на четири ребра. Деянието е осъществено във връзка осъществяване на служебни отговорности – А.М.  е „ призовкар “ в Софийски областен съд, оповестиха от държавното обвиняване.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 131, ал.1, т.1, вр. член 129, ал.2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

А.С. беше арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор.

Днес, 13.06.2023 година, състав на Софийски областен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиненият може да извърши друго закононарушение и постанови по отношение на А.С най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “. Мярката за неотклонение предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР