По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража

...
По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъж, обвинен за телефонна измама в София

По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража 41-годишен мъж за телефонна машинация, оповестиха от държавното обвиняване.

П.С. е притеглен към наказателна отговорност за това, че на 03.02.2024 година за времето от 10,30 часа до 12,50 часа в гр. София обвиненият за да набави за себе си имотна полза възбудил и подържал в подвеждане посредством телефонно позвъняване Д.Т., че би трябвало да спомага на органите на полицията за „ задържането на измамници “. За задачата дамата оставила до резервоар за отпадък в гр. София сумата от 6950 лв. и златни украшения.

В резултат на действието е изработен опит да бъде породена имотна щета на Д.Т., като той е останал незавършен, защото обвиненият е арестуван от полицейски чиновници.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 209, алинея 1, вр. чл.18, алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 1 до 6 години.  С разпореждане на дежурен прокурор П.С. беше арестуван за период до 72 часа.

Състав на Софийски областен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор и дефинира по отношение на П.С. да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Мярката за неотклонение предстои на обжалване пред Софийски градски съд.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР