По искане на Софийска окръжна прокуратура наложиха мярка за неотклонение

...
По искане на Софийска окръжна прокуратура наложиха мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Задържаха турски гражданин на „Калотина“ с над 40 кг наркотици /снимки/

По искане на Софийска окръжна прокуратура постановиха мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на трафикант на дрога през "Калотина ".
Обвиняемият Ф. Ш., който е турски жител, дошъл на "Калотина " от Сърбия с управлявания от него товарен камион на 16 април. При осъществена инспекция в кабината на лидера бил открит сак с 27 полиетиленови пакета, увити с тиксо. Било открито, че в 22 от тях се съдържат 38.700 кг таблетки с амфетамин, а в останалите - към 5.630 кг кокаин.
По случая е почнало следствие от Териториален отдел „ Митническо разузнаване и следствие Югозападна “ под управлението на Софийска окръжна прокуратура. Чужденецът е бил арестуван за период до 72 часа
Съдът одобри доводите на наблюдаващия прокурор, че от събраните по делото доказателства е налице обосновано съмнение за виновността на Ф.Ш. За това закононарушение законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 10 до 15 години и санкция от 100 000 до 200 000 лв.. Обвиняемият е задграничен жител, няма местоживеене в България и публичната заплаха на действието е извънредно висока. Съществува действителна заплаха той да се укрие и осуети наказателното гонене против него.
Определената от първоинстанционния съд мярка за неотклонение „ задържане под стража “ може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР