По искане на шефа на Районното управление на полицията в

...
По искане на шефа на Районното управление на полицията в
Коментари Харесай

Примката около Каплата се затяга, ето какво се случва в съда днес

По искане на шефа на Районното ръководство на полицията в Дупница Борислав Динев, арбитър Маргарита Алексиева е разрешила на Васил Капланов-Каплата да бъде отворено престъпно досие, за което се изисква да му бъдат снети отпечатъци и да бъде сниман, оповестява struma.bg.

До крайната мярка се стига, откакто при задържането си Капланов е направил писмен отвод да му бъдат снети отпечатъци по канален ред и се наложило съдът да издаде позволение.

Вече втори час тече съвещанието за установяване на мярката за неотклонение на Каплата, упрекнат в закана за ликвидиране.Защитата му показа пред съда правосъдни експертизи за здравословното положение на родителите на арестувания, ученическа карта и студентска брошура.
Пред съда през днешния ден се яви и персоналният стоматолог на Капланов, който съобщи пред магистратите, че пациентът страда от тежка форма на парадонтоза и се постанова оперативно лекуване, с цел да се предотврати загуба на зъби.

Двамата юристи на Капланов желаят да не бъде наложена най-тежката мярка “задържане под стража” на клиента им, с цел да може той да се грижи за родителите си и двете деца, както и за здравословното си положение.

Наблюдаващият прокурор А. Стоева е безапелационна, че Капланов би трябвало да остане зад решетките, с цел да не извърши друго закононарушение.
, на 1 септември късно вечерта бе осъществен вторият арест на Васил Капланов. Този път обвиняването е, че до момента в който е бил под домакински арест, е заплашвал с ликвидиране ръководителя на мотоклуб “Неразделни Братя” в Дупница Димитър Недев.

Каплата е отведен в ареста в Кюстендил.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР