По искане на Районна прокуратура-Велико Търново, Районен съд-Велико Търново задържа

...
По искане на Районна прокуратура-Велико Търново, Районен съд-Велико Търново задържа
Коментари Харесай

Задържаха крадци-рецидивисти 

По искане на Районна прокуратура-Велико Търново, Районен съд-Велико Търново задържа под стража двама рецидивисти за осъществено следващо закононарушение – кражба на пари и златни украшения от жилище.

Н.Н. и А. А. са привлечени в качествено на обвинени за това, че на 01.06.2022 година в гр. Велико Търново, след прелиминарен сговор, посредством потребление на механически средства – гаечен ключ и отвертка и посредством разрушение на бариера, крепко направена за отбрана на парцела – строшаване на конфиденциален патрон на ключалка на входна врата, проникнали в непознато жилище. Оттам те взели златни украшения, пари, 4 златни и 11 юбилейни монети, всичко на обща стойност 6000 лв., като кражбата е осъществена при изискванията на рисков рецидив.

Двамата причинители са осъждани неведнъж. Преценено е, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието и е налице заплаха обвинените да се укрият или да извършат други закононарушения, заради което Районен съд-Велико Търново е почел настояването на прокуратурата за взимане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ във връзка с двете лица.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР