По искане на Районна прокуратура - Велико Търново е наложена

...
По искане на Районна прокуратура - Велико Търново е наложена
Коментари Харесай

Задържаха двама извършители на кражба

По искане на Районна прокуратура - Велико Търново е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на двама причинители на кражба на движимости от товарен автомобил.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвинени Р. К. и Х. П. за това, че на 14.08.2019 година в гр. Велико Търново, след прелиминарен сговор и по специфичен метод, от товарен автомобил „ Мерцедес 814 “ лишили от владението на притежателя без негово единодушие с желание незаконно да ги присвоят непознати движими движимости – черна кожена мъжка чанта с намиращи се в нея портфейл, мобилен телефон „ Моторола “ на стойност 500 лв., както и парична сума в размер на 450 лв. – всичко на стойност 985 лв., благосъстоятелност на потърпевшия и парична сума в размер на 726,83 лв., благосъстоятелност на „ М “ ЕООД – движимости на обща стойност 1711,83 лева, като действието е осъществено наново и казусът не е незначителен – закононарушение по член 195, вр. член 194, вр. член 28 от Наказателен кодекс.

Преценено е, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действията и е налице заплаха обвинените да се укрият или да извършат закононарушение, заради което съдът е почел настояването на прокуратурата и във връзка с двамата причинители е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Разследването продължава под управлението на Районна прокуратура – Велико Търново.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР