По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за

...
По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за
Коментари Харесай

Още един обвиняем за разпространяване на извращения с деца

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на С.С., на 23 година Той е притеглен като обвинен за това, че от неустановена дата до 18.11.2022 година в гр. Стара Загора, посредством мобилно устройство и посредством мобилно приложение разпространявал до безграничен кръг консуматори на интернет материали с деца - 57 броя аудиовизуални творби, за основаването на които са употребявани лица с неустановена идентичност, изглеждащи като ненавършили 18 години - закононарушение по член 159 алинея 4 т.1 вр. алинея 2 от Наказателния кодекс.

С.С. е упрекнат и за това, че през същия интервал в гр. Стара Загора посредством мобилно устройство държал и набавял за себе си или за другиго, чрез мобилно приложение, материали, представляващи 19 броя аудиовизуални творби, получени в връзка в мобилно приложение с адресант мъж с букви Г.С., както и че държал посочените горе 57 аудиовизуални творби с детска порнография - закононарушение по член 159 ал.6 от Наказателния кодекс.

С.С. е един от арестуваните на 18.11.2022 година при огромна интервенция в страната с присъединяване на Прокуратурата на Република България, Националната следствена работа (НСлС) и ГДБОП, при която беше разкрита мрежа за разпространяването на материали, за основаването на които са употребявани деца под 18 г. 

След поискано позволение от Районен съд-Стара Загора на 18.11.2022 година е било осъществено претършуване в жилището, употребено от С.С. в града, и са били открити и конфискувани мобилен телефон, в който са съхранявани и посредством който са популяризирани файловете със наличие, както и настолен компютър, харддиск, рутер за безжичен интернет и други  Изготвени са две механически експертизи и други С.С. е студент.

Определението на Районен съд-Стара Загора предстои на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР