По искане на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Харманли съдът определи

...
По искане на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Харманли съдът определи
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняем за нанасяне на телесна повреда на полицейски служител

По искане на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Харманли съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Ю.М., на 17 година, за това, че на 21.01.2022 година в гр. Симеоновград, предизвикал на полицейски чиновник лека телесна щета изразяваща се в разкъсно-контузна рана в региона на лицето, при осъществяване на службата му. Ю.М., въпреки и малолетен, е разбирал свойството и смисъла на осъщественото и е могъл да управлява постъпките си. Престъплението е квалифицирано по член 131 ал.2 вр. член 130 ал.1, вр. член 63 ал.1 от Наказателния кодекс.

Спрямо Ю.М. е повдигнато обвиняване и за това, че на същата дата и място незаконно пречил на орган на власт – полицейски чиновник, да извърши отговорностите си по работа – да смъкна регистрационна табела на лек автомобил, марка „ Опел Вектра “ – закононарушение по член 270 ал.1 вр.чл. 63 ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че двама полицейски чиновници спрели за инспекция лекия автомобил „ Опел Вектра “, в който пътувал Ю.М. В колата имало още трима негови познати. Служителите на Министерство на вътрешните работи направили инспекция на лидера и открили, че той нямал издадена шофьорска брошура. Поради тази причина те съобщили, че ще смъкват регистрационните табели, при което Ю.М. блъснал в лицето единия от тях. Ю.М. е осъждан три пъти.

Определението на Районен съд-Харманли съда предстои на обжалване и митинг пред Окръжен съд-Хасково.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР