По искане на Районна прокуратура – Дупница задържаните за обира

...
По искане на Районна прокуратура – Дупница задържаните за обира
Коментари Харесай

Няма милост: Свещичката и Джонката остават в ареста, ето какво наказание ги чака

По искане на Районна прокуратура – Дупница арестуваните за обира на банкомат в Сапарева баня остават в ареста. Cъстав на Районен съд – Дупница е почел настояването на прокуратурата за установяване на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на К. Микев- Свещичката и Кр. Йорданов-Джонката, упрекнати за осъществено от тях закононарушение. Двамата бяха арестувани на 22.01 в Перник и заведени от полицейските органи в Дупница за осъществяване на дейностите по следствието по отношение на тяхното присъединяване в закононарушението.

Съдът е приел доводите на прокурора в Районна прокуратура – Дупница, че има обосновано съмнение, че обвинените могат да се укрият или да извършат друго закононарушение. На 09.11.2017 година, към 03:20 ч., в гр. Сапарева баня, от офис на банка на ул. „ Княз Борис I “, при прелиминарен сговор и в съучастничество с Т. Богданов, като причинител и Г. Динев, в качеството му на помощник, К. Микев и Кр. Йорданов създали опит незаконно да лишават непозната движима движимост – касети, съдържащи парични средства в размер на 34 800лева, и лишили касета с пари в размер на 8 700 лв.. Опитът останал незавършен, заради независещи от дейците аргументи, а точно появяването на полицейски чиновници от гр. Сапарева баня при районно управление (на МВР) Дупница.

За осъществяване на кражбата била разрушена бариера, крепко направена за отбрана на парцел - взривяване на вратата на АТМ – устройство и потребление на леки коли марки „ БМВ Х5 “ и „ Фолксваген Кадди “. За това закононарушение законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от три до петнадесет години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР