По искане на президента Клаус Йоханис парламентът на Румъния одобри

...
По искане на президента Клаус Йоханис парламентът на Румъния одобри
Коментари Харесай

България и Румъния с общо командване за спец. операции

По искане на президента Клаус Йоханис Народното събрание на Румъния утвърди основаването на Регионалното командване на съставния елемент за специфични интервенции на територията на страната, в гарнизона Търгу Муреш, като непостоянна конструкция, на правилото на нация-лидер, с командване на ротационен принцип. Начинът на организация и активност на това районно командване се открива двустранно сред Румъния и България, предават локалните медии. 

В настояването, изпратено до Народното събрание от президента, се показва, че на фона на радикалната смяна в интернационалната среда за сигурност, подбудена от експанзията на Русия против Украйна, НАТО е приключила процеса на създаване на нови проекти, нужни за използване на концепцията за въздържане и защита в евроатлантическата зона.

Предвид близостта на Румъния и България до зоната на спора, военните структури на двете страни предложиха план за основаване на Регионално командване на съставния елемент за специфични интервенции, като общото желание на двете страни е до края на 2024 година то да проработи в цялостния си капаците
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР