По искане на Окръжна прокуратура – Ловеч съдът взе мярка

...
По искане на Окръжна прокуратура – Ловеч съдът взе мярка
Коментари Харесай

Задържаха мъжа, убил жена си в Троян

По искане на Окръжна прокуратура – Ловеч съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с 37-годишен мъж, за осъществено ликвидиране на жена си в гр. Троян, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Прокуратурата е привлякла Георги К. в качеството на обвинен за това, че за времето от 20.00 часа на 27 януари 2018 година до 02.30 часа на 28 януари 2018 година в Троян, в апартамент, съзнателно предизвикал гибелта на Красимира К., на 35 години, живееща на същия адрес, като й нанесъл с нож голям брой прободни рани в гръдната и коремната област.

Съдът одобри за основателни доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието. За осъщественото закононарушение се планува наказване повече от 10 години отнемане от независимост.

Извършеното действие е с висока степен на социална заплаха.

На Георги К. е била издадена Заповед за незабавна отбрана от 17 януари 2018 година от Районен съд-Троян, с която се задължава да се въздържа от осъществяване на домашно принуждение по отношение на брачната половинка си, бил е отхвърлен от взаимно населяваното жилище и му е наложена възбрана да доближава дамата на повече от 100 м.

На 27 януари 2018 година след среднощ Георги К. отишъл в жилището, където била брачната половинка му и след приложимост на алкохол и следващ скандал посред им, с нож нанесъл голям брой пострадвания, довели до гибелта й. Налице е заплаха същият да се укрие или да извърши друго закононарушение, заради което съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на лицето.

Определението предстои на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР