По искане на Лена Бориславова Софийският градски съд е наложил

...
По искане на Лена Бориславова Софийският градски съд е наложил
Коментари Харесай

По иска на Лена Бориславова: запорираха 40 000 лв. на фирмата на Слави Трифонов

По искане на Лена Бориславова Софийският градски съд е наложил запор за 40 000 лева на сметки на компанията на Слави Трифонов " Седем-осми ".

Това оповестява.

Както и Клуб Z писа, някогашната шеф кабинет на Кирил Петков заведе дело против " Седем осми " АД поради така наречен ария, в която е основна героиня. Нещо повече - разгласи, че това е единствено първият от поредност искове.

Искът е за непозволено увреждане, само че в качеството на възложител - по тази причина и ответник е " Седем осми " АД ", а не физическото лице Трифонов или сценаристите.

Текстът на члена е:

" Този, който е упълномощил на друго лице някаква работа, дава отговор за вредите, породени от него при или във връзка осъществяването на тази работа. "

Допуснатото авансово поръчителство е тъкмо колкото е претенцията на Бориславова - 40 000 лева При състояние, че тя си е платила естествената държавна такса, общоприета процедура е съдът да утвърди авансово поръчителство.

В  " Песен за Лена " Бориславова е основен воин, а текстът надали има потребност от коментар - най-малко не и в случай че си душевен здрав. В желае си Бориславова обясняваше колко наранена и смутена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи.

" Сега " напомня, че заради " Песен за Лена " против " Седем-осми " АД беше формирано и произвеждане за дискриминация. Жалбата пред Комисията за отбрана от дискриминация обаче не е подадена от Бориславова, която сега е кандидат за народен представител. Сигналът е пуснат от Геновева Тишева, която кара втори мандат като член на Комитета на Организация на обединените нации по премахването на дискриминирането по отношение на дамите.

На всичко това Слави Трифонов реагира с " височайша " подигравка във фейсбук профила си:

" Влизам през днешния ден в офиса, сядам и виждам до мен единствено подсъдими и бъдещи пандизчии... Сценаристите ги съди Лена Бориславова заради песничката за " Кака Лена ". Тошко Йорданов го съди Асен Василев заради откраднатия програмен продукт. А мен ме съди Настимир Ананиев, само че не знам тъкмо защо.

Погледнах в очите другите подсъдими, видях тяхната болежка, и постоянно казано даже на мен ми стана малко мъчително ".

Всъщност делото е гражданско и не планува " пандизчии "  - то е единствено за обезщетение.

Днес на фейсбук страницата си известният юрист и политик Николай Хаджигенов също разяснява проблема:

" Покрай страстта да вложим и малко право... Налагането на запор като поръчителство на желае е естествена процедура против импортирана гаранция от всекидневно 10%...

Няма спор, че е ужасяваща дивотия.

Няма спор и че Лена Бориславова се е засегнала и обидила.

За да е налице непозволено увреждане, обаче (обида/клевета) не е задоволително да си се обидил, би трябвало и да е налице засегнатост. Не съм уверен, че в текста има такава?

Селяндурщината и простащината не са такива. "
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР