По искане на кмета на Благоевград - Илко Стоянов, са

...
По искане на кмета на Благоевград - Илко Стоянов, са
Коментари Харесай

Отпуснаха близо 200 000 лв. за възстановяване на опожарения блок в Благоевград

По искане на кмета на Благоевград - Илко Стоянов, са отпуснати близо 200 000 лв. от Министерски съвет, които ще бъдат ориентирани за планиране и възобновяване на блок №18 в благоевградския квартал „ Струмско “, оповестиха от общинския пресцентър. 

През декември 2021 година породи огромен пожар в апартамент в блок №18  в квартал „ Струмско “, при който починаха трима души, а десетки бяха евакуирани. Вследствие на пожара постройката беше компрометирана, а обитаването на високите етажи – невероятно. Това наложи жителите на блока да стартират дарителска акция за набиране на средства.

От момента на пораждане на пожара Община Благоевград оказва непрекъсната поддръжка на нуждаещите се хора от засегнатия блок, оповестяват от общинския пресцентър.

От там показват, че деклариралите предпочитание фамилии са настанени в жилища от аварийния фонд на общината, направено е и проучване на блока, което също е поето като разход от Община Благоевград. След пожара е назначена външна специалиста комисия за оглед, закупени са и нужните телескопични подпори, които са инсталирани безплатно, допълват от пресцентъра. В края на предходната година кметът Илко Стоянов преведе и средства от заплатата си в помощ на засегнатите фамилии, оповестяват от общинския пресцентър.

След разпределяне на средства от Министерски съвет следва да бъде извършена социална поръчка за избор на реализатор, а в границите на два до три месеца ще стартират и строително-монтажните работи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР