По искане на групата общински съветници от ГЕРБ четири от

...
По искане на групата общински съветници от ГЕРБ четири от
Коментари Харесай

Общински съветници от ГЕРБ спряха продажба на общински имоти във Видин

По искане на групата общински съветници от ГЕРБ четири от предложенията за продажбата на общински парцели отпаднаха от дневния ред на съвещанието на Общински съвет – Видин, което се организира през днешния ден, научи организация BulNews.
" Не сме съгласни, когато някой реши да си разшири двора, то това да е задоволителна причина ние да продаваме общинско имущество ", съобщи от трибуната Тихомир Станчев, който с изключение на общински консултант е и общински началник на ГЕРБ-Видин.
Той прикани локалната администрация да подхожда по-отговорно към такива продажби и те да се правят, когато в действителност това се постанова. В случая не е ясно по каква причина е настояването на кмета на общината доктор Ценков за продажбата на четирите парцела - дали средствата от тях незабавно са нужни на общината, или има декларирани ясни инвеститорски планове.
" Категорично съм срещу с продажбата на общинско имущество да се закърпва бюджетът ", добави той.
Позицията на Тихомир Станчев беше подкрепена и от сътрудника му - ръководител на групата общински съветници от ГЕРБ Валери Василев, по чийто думи продажбите на общински парцели са станали прекалено много и такива претенции валят непрестанно от кмета и локалната администрация.
" Искам да попитам господин Кмета, който отиде в инициативния комитет на президента по време на изборите и след това изясни, че ще потекат реки от богатства към Видин - къде са тези богатства? Къде е страната, която щеше да оказва помощ на бедния ни град? Поне държавните структури да си заплащат налозите, а не ние да утвърждаваме разпродажби, с цел да вържем двата края на общината ", съобщи Василев.
Проведеното гласоподаване в зала поддържа настояването на групата на ГЕРБ и продажбите бяха стопирани. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР