По искане на Европейската прокуратура в София днес е арестуван

...
По искане на Европейската прокуратура в София днес е арестуван
Коментари Харесай

По искане на европрокуратурата: Кметът на Генерал Тошево е арестуван за злоупотреба с евросредсва

По искане на Европейската прокуратура в София през днешния ден е задържан Валентин Димитров - кмет на Генерал Тошево по следствие на машинация със дотации, включваща план за повишение на енергийната успеваемост в обществените жилища.

Извършени са претърсвания и в пространства на общината, в офиси на длъжностни лица, обвинени за присъединяване в разследваните закононарушения. Ще бъдат разпитани няколко очевидци и обвинени.

Фактите са от 2017-2019 година Става въпрос за безплатна финансова помощ, получена от общината по план за повишение на енергийната успеваемост в многофамилни жилищни здания, финансиран от Европейския съюз, в размер на 169 000 евро (около 330 000 лева.). Проектът е предоставен на частен реализатор.

Според доказателствата длъжностни лица, участващи в плана, в това число и кметът, са показали погрешна информация по отношение на осъществяването на строително-монтажните работи, които не са завършили в открития период.

Европейската прокуратура е самостоятелната прокуратура на Европейския съюз и дава отговор за следствието, наказателното гонене и осъждането на закононарушения против финансовите ползи на Европейски Съюз.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР