По ирония на съдбата външните температури се повишават, искаме да

...
По ирония на съдбата външните температури се повишават, искаме да
Коментари Харесай

Как да се пазиш от инфекции през лятото

По подигравка на ориста външните температури се покачват, желаеме да отидем на отмора или към този момент имаме такава - и внезапно би трябвало да легнем в леглото с летен грип. 20% от всички грипни инфекции се случват сред юни и септември.
Дали ще се разболеем, не зависи от температурата, а на първо място от конституцията на нашите отбранителни сили. И те просто постоянно се нападат през лятото, тъй като изключително интензивното излагане на слънце отслабва неимоверно имунната система.
 Топ разхладителни питиета за лятото Топ разхладителни питиета за лятото
Остават ни единствено няколко седмици от началото на лятото и към този момент е горещо! За да се насладите на този сезон доста повече, ви каним да приго...
Ето някои съществени препоръки, с цел да можете сполучливо да се предпазите от летните инфекции, настинки и грип.
1. На първо място, избягвайте огромни групи хора, при които сигурно има хора с настинка или грипна зараза в началния стадий и дифузни патогенни вируси при кашляне или кихане.
2. Препоръчително е да се обличате съгласно времето, даже с по-дебела дреха, в случай че се постанова, макар че е лято. Това усилва топлоизолацията на тялото, а при положение на стопляне денем, премахването на една или две облекла ще предотврати прегряване.
3. Яжте доста зеленчуци и плодове, изключително оранжеви и червени, защото те са с високо наличие на каротеноиди и антиоксиданти (например червен пипер, морков, домат, тиква, жълт пъпеш). Сини сливи, бяло зеле, кисело зеле, спанак, картофи и маруля също са положителни.
 Няколко изгоди от Алое Вера, които ще ви спасят лятото Няколко изгоди от Алое Вера, които ще ви спасят лятото
Алое вера се употребява в медицината от хилядолетия, защото се счита, че има евентуални изгоди за здравето на кожата и тялото. Известни...
4. Не забравяйте да спортувате постоянно. Поддържането на добра физическа форма през лятото оказва помощ да се предотврати разнообразни болести, защото укрепва имунната система.
5. Препоръчително е да се пие плодов или зеленчуков сок и не на последно място доматен сок, който ще попълни изгубените макро- и микроелементи. Можете да се подложите и на масаж на тялото (частичен или цял).
6. Избягвайте хроничния стрес, който кара тялото ни да бъде тотално бомбардирано със следните хормони: на адреналин и надбъбречна кора. Последните, в случай че участват в огромни количества, повреждат имунитета и по този метод усилват податливостта към инфекции. Ето за какво си коства да предприемате постоянни дейности за облекчение на напрежението и напрежението, да вземем за пример научете се да се дистанцирате от работата, да се отдадете на релаксация или обичани спортни действия.
7. Обърнете внимание какви медикаменти приемате. Наличието на псевдоефедрин или кофеин в състава на някои таблетки може дейно да затрудни заспиването вечер и по този метод да отслаби имунната система.
 Хитът на идното лято – джапанки с токчета Хитът на идното лято – джапанки с токчета
Луксозната парижка марка " Balenciaga " стартира съдействие с известната марка " Crooks " и основава джапанки с… токчета, както и...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР