ПО-ИНТЕЛИГЕНТЕН, МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН И ЕЛЕКТРИЧЕСКИ: НОВИЯТ CITROËN Е-BERLINGO УЛЕСНЯВА ВАШЕТО ЕЖЕДНЕВИЕ

...
ПО-ИНТЕЛИГЕНТЕН, МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН И ЕЛЕКТРИЧЕСКИ: НОВИЯТ CITROËN Е-BERLINGO УЛЕСНЯВА ВАШЕТО ЕЖЕДНЕВИЕ
Коментари Харесай

Всичко за ... Новото e-Berlingo на CITROEN

ПО-ИНТЕЛИГЕНТЕН, МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН И ЕЛЕКТРИЧЕСКИ: НОВИЯТ CITROËN Е-BERLINGO УЛЕСНЯВА ВАШЕТО ЕЖЕДНЕВИЕ

Berlingo, основателят на „ Ludospace ”, трансформира своя образ и атмосфера с съвременен и самонадеян нов дизайн, който отразява новата стилистична идея и еднаквост на марката Citroën. Интериорът се отличава с ново оформление на арматурното табло и кормилото, както и с нови цветове и материали, формиращи функционално и удобно вътрешно пространство.

Citroën Berlingo издига комфорта до невиждани равнища, като за първи път в този пазарен сегмент предлага седалки Citroën Advanced Comfort®, наред с последното потомство технологии за съгласуваност, нова инфоразвлекателна система с 10-инчов сензорен екран, безжична смарт телефон интеграция с Apple CarPlay и Android Auto и индукционен панел за безжично зареждане.

Автономният пробег на ë-Berlingo е повишен до 320 километра (в смесен цикъл WLTP, сега се сертифицира) в един изцяло съгласуван с потребителските потребности и условия автомобил, чиято функционалност и деловитост добиват нови измерения с помощта на новото приложение ë-Routes – ефикасен персонален помощник за обмисляне на пътуванията.

Идеален сателит за актуалните хора с разнороден и деен жанр на живот - със своята деловитост и обстойно вътрешно пространство, Citroën Berlingo е в положение да се приспособява към всяка обстановка в всекидневието, като по едно и също време с това предлага комфорта и технологиите за асистенция на лидера, познати от моделите в други пазарни сегменти. Новото попълнение в гамата на марката се предлага и в седемместна версия и дава опция за гъвкави конфигурации и модулни решения на най-високо равнище. Моделът ще бъде разполагаем при търговците на Citroën напролет на 2024 година.

Citroën обновява своя емблематичен модел Berlingo и го извежда на ново, по-високо равнище.
Със своя съвременен, експресивен жанр в новото оформление на предната част, Berlingo предлага на лидера и пасажерите почтено за седан прекарване във връзка с удоволствието от шофирането, комфорта и технологиите. Моделът е в положение да отговори на упованията на клиентите с деен метод на живот по-добре от когато и да било преди, осигурявайки още по-високо равнище на комфорт със седалките Citroën Advanced Comfort®, наред с най-новото потомство инфоразвлекателна система и технологии за съгласуваност. Едновременно с това, новият Berlingo резервира своята деловитост и еластичност, както и способността си да транспортира до 7 души.

В качеството си на откривател и пионер в сегмента на вановете за свободното време, марката Citroën постоянно е предложила на своите клиенти издръжливи и способни коли, които подхождат на техния жанр и могат да се приспособяват с лекост към всяко тяхно предпочитание или предизвикателство.

Berlingo е известен модел, чиито триумф се гради на неговата еластичност, многофункционалност и лекост при приложимост.
С течение на годините Berlingo означи забележителен прогрес и във връзка с комфорта и стила, като в същото време затвърди своето добро име на пазарен пример, предлагайки способени решения във връзка с архитектурата на каросерията и удивително ефикасни, съобразителни и практични благоприятни условия за оползотворяване на вътрешното пространство.

В лицето на Berlingo марката Citroën предлага решение, което подсигурява изключителна независимост и успокоение в ролята си на правилен сателит на огромните фамилии, възрастните жители и работещите хора от разнообразни специалности, осигурявайки им опция за пълностоен и разнороден деен жанр на живот.

В Европа Berlingo се предлага единствено в електрическа версия, чийто самостоятелен пробег е повишен до 320 километра (в смесен цикъл WLTP, сега се сертифицира) с помощта на потреблението на нова LFP батерия с потребен потенциал 50 кВтч. Тя е идеално решение за клиенти и фамилии, които практикуват разнообразни по темперамент занимания през свободното си време и гледат отговорно на своя избор на автомобил от позиция на въздействието върху околната среда. Това важи в особена степен за хора, които живеят в предградията и крайградските региони, които имат опция да зареждат вкъщи и държат да управляват настоящите си разноски.

01. ДИЗАЙН – MOДЕРЕН BERLINGO С ЯРЪК ХАРАКТЕР
Външност с новия дизайн на Citroën. Предната част на новия Berlingo е напълно актуализирана в стила на новата стилистична идея и еднаквост на марката Citroën. По-вертикална и с по-големи детайли, тя отразява блестящо модерния жанр. Решетката и бронята образуват едно цяло, в центъра на което е ситуирано новата овална емблема на Citroën.

От двете й страни посредством раирана черна лента е отразен и претекстът на шеврона - решение, демонстриращо внимание към детайла и добавящо подчертана нотка финес в осъществяването. Така емблемата се свързва с предните светлини и тяхното ново оформление в унисон с новата трикомпонентна светлинна графина на Citroën с отвесна лента и две наподобяващи остриета хоризонтални ленти. Този профил на светлините придава на Berlingo открояващо се, високотехнологично лъчение.

Тази лента и въздушните решетки в долната част образуват отчетливи пластове, които придават ясна конструкция на предната част и акцентират чувството за ширина на каросерията, спомагайки за реализиране на самоуверения и мощен темперамент на новия модел.

При пакета съоръжение Advanced Comfort XTR, в центъра на бронята е ситуиран предпазен панел с алуминиев резултат, който отразява приключенския дух на тази версия.
В същия жанр са и цветните акценти в блестящо „ инфрачервено ” под формата на стикери с отвесни линии от двете страни на каросерията, които контрастират с хоризонталните линии в дизайна и хармонират с отвесната лента на светлинната графика.
Тези стикери са част и от декорацията на присъщите защитни детайли „ airbump ” в профил. Именно те образуват и графичния темперамент на мускулестия контур на автомобила, добавяйки плавна естетика към безапелационните контури на формите.

Релсите за багажник на покрива се оферират при по-високото равнище на съоръжение. На разположение са и два размера на колелата - 16 “ и 17 “. Снижаващата се към задната част линия на покрива придава на автомобила динамичен контур. Новият Berlingo се предлага с външно лаково покритие в пет цвята, измежду които и новите Kiama Blue и Sirkka Green, които допълват познатите и одобрени тоналности Kaolin White, Perla Nera Black и Steel Grey.

Оформлението на вътрешното пространство е еволюирало за в допълнение повишение на ергономичността. Изцяло новото арматурно табло се отличава на първо място с впечатляващите си размери, които придват чувство за качество и издръжливост.

Дизайнът му акцентира новите софтуерни решения в лицето на новия 10-инчов централен сензорен екран с висока разграничителна дарба (вижте по-долу) с неговото оптимално високо разположение, както и новия блок на контролните принадлежности пред лидера с цифрови показания и опция за самостоятелно настройване.

В горната част прави усещане извънредно практичната гигантска жабка Top Box, която е станала допустима след преместването на модула на фронталната въздушна възглавница на тавана. В долната част на централната подпора са съсредоточени приборите за ръководство на функционалностите за промяна на предавките на трансмисията и избора на режим на шофиране, електрическата ръчна спирачка, бутона за пускане и два USB врата. Там е и новаторското поделение за предпазване на движимости, което може да се употребява и за апостериори безжично зареждане на смарт телефон.

Нов е и кормилото с в допълнение предлагана функционалност за отопление и ново оформление на венеца с леко скосена долна част и по-ярко изразено графично осъществяване на централния модул с новата емблема на Citroën по средата и бутони за ръководство на аудиосистемата и круз контрола. И не на последно място - цялостното качество на материалите и облицовките във вътрешното пространство е доста усъвършенствано.

02. ВЪТРЕШНА АТМОСФЕРА – ЦЕЛИЯТ КОМФОРТ НА ИСТИНСКИ CITROEN С ПОДЧЕРТАНА ПРАКТИЧНОСТ
Berlingo е талантлив по своя темперамент модел с първокласно вътрешно пространство и невероятна функционалност, които вършат пътешествията, работното всекидневие и живота като цяло по-лек и прелестен.

Новите седалки CITROËN Advanced Comfort Seats®. С цел реализиране на още по-високо равнище на комфорт, новият Berlingo е оборудвано за първи път с предни седалки Advanced Comfort®. Тази изключителна разработка на марката Citroën се отличава със своята усъвършенствана конструкция, съчетана със специфични висококачествени пенопласти в тапицерията и страничните опори, гарантиращи доста високо равнище на комфорт.

Нещо повече – специфичните текстилни материи и изисканото трицветно осъществяване са извънредно стилни и елегантни. Релефният резултат е изключително добре емфатичен в централните панели на хоризонталната част и облегалката, добавяйки още по-висок комфорт.

Дизайнът на облегалката е обновен с U-образната цветна лента, до момента в който страничните елементи на седалките са подчертани с кантове в същия цвят.

Три самостоятелни задни седалки. Новият Berlingo съчетава оптималния комфорт за пасажерите с изключителна еластичност и самостоятелни благоприятни условия за систематизиране на вътрешното пространство с три самостоятелни, плъзгащи се и сгъваеми седалки на втория ред. Моделът продължава да се предлага в два размера на каросерията - M (с дължина 4,40 метра) и XL (с дължина 4,75 метра), като последният разрешава инсталирането на две предлагани като в допълнение съоръжение седалки на третия ред. При прегъване на седалката на пасажера до лидера се образува товарно пространство с изцяло еднакъв под и опция за транспорт на товари с дължина до 2,70 метра при версията M и 3,05 метра при версията XL - идеално за транспорт на дълги предмети.

С Modutop® постоянно над всички! Новият Berlingo резервира и многофункционалният модул на тавана Modutop®, който включва полупрозрачна арка, кутия за багаж в задната част, косвено вътрешно осветяване и панорамен покрив с тонирани стъкла и електрически щори. Интериорът на новия Berlingo предлага общо 27 отделения за движимости, практично разпределени на разнообразни места в купето, с общ размер до 186 литра.

Отварящ се заден прозорец. Новият Berlingo предлага и едно рядко срещано в този пазарен сегмент улеснение под формата на заден прозорец, който се отваря без значение от капака на багажника. Това го прави изключително удобен за бързо товарене или разтоварване
на дребни предмети във или от багажника, отделението за движимости на Modutop® или рафта над багажното поделение, който устоя на натоварване до 25 кг.

Еднакво огромно вътрешно пространство без значение от типа на задвижването.

Гъвкавото и пространно товарно пространство на новия Berlingo варира от 775 литра (до равнището на рафта при Berlingo с размер M) до 4000 литра (общ размер до равнището на тавана при Berlingo с размер XL). Разполагането на акумулаторната батерия под пода на каросерията при електрическата версия ë-Berlingo дава опция за опазване на тези товарни благоприятни условия без значение от задвижването. Достъпът на пасажерите до вътрешността на Berlingo се улеснява оптимално от двете огромни плъзгащи се странични порти, оборудвани с електрически прозорци.

03. CВЪРЗАНОСТ И СИСТЕМИ ЗА АСИСТЕНЦИЯ НА ВОДАЧА – УДОВОЛСТВИЕ И УДОБСТВО В ЕЖЕДНЕВИЕТО
Новия Berlingo придава нови измерения и на интегрираните в автомобила благоприятни условия за съгласуваност за всички тези консуматори, които чакат автомобилът да бъде самобитно продължение на тяхната мултимедийна среда.

На тяхно разположение са двете нови мултимедийни системи на Citroën с два разновидността на осъществяване на 10 " сензорен екран в центъра на новото арматурно табло, откъдето се ръководят техните функционалности:
Новата инфоразвлекателна система My Citroën Play включва общоприет 10 ” екран с ръководство на функционалностите на радиоприемника и аудиосистемата, на мобилния телефон и на автомобила. Ситемата предлага опция за безжична смарт телефон интеграция, съвместима с Apple CarPlay и Android Auto. Ергономичният дизайн впечатлява и с функционалността за проявление на картина от камерата при маневри на заден ход
Тази инфоразвлекателна система е съчетана с нов блок на контролните принадлежности зад кормилото с черно-бели цифрови показания.

Новата система My Citroën Drive Plus включва 10 " екран с висока разграничителна дарба, предлага обвързвана 3D навигационна система и е извънредно лесна за приложимост. Оформлението и структурата на менютата при нея са въодушевени от уиджетите при смарт телефоните и разрешават ръководството на другите мултимедийни функционалности да става с изключителна лекост. Системата предлага и високоефективна система за гласово ръководство с естествени изречения, с която Berlingo към този момент разполага с същински персонален помощник на борда. Екранът с висока разграничителна дарба може да демонстрира и картина от камерата за задно виждане с функционалност Top Rear Vision. Тази версия на инфоразвлекателната система е съчетана с напълно нов блок на контролните принадлежности зад кормилото с 10-инчов пъстър екран с усъвършенствани, адаптивни показания на най-важните данни - в това число тези от навигационната система и информация, обвързвана с разпределението на енергийните потоци и зареждането на електрозадвижването.

Удобният индукционен панел за безжично зареждане на смарт телефони е ситуиран на централната подпора дружно с два USB врата за зареждане на мобилни устройства. Berlingo е ван за свободното време, който не отстъпва по нищо на „ класическите “ седани във връзка с модерните системи за асистенция на лидера. Моделът предлага до 18 технологии за асистенция на шофирането, измежду които пъстър head-up екран, адаптивен круз надзор AСС (Adaptive Cruise Control) с функционалност Stop & Go, електрическа ръчна спирачка, камера за следене на маневрите на заден ход (Rear View Camera) с функционалност за аспект от горната страна (Top Rear Vision), система за възстановяване на сцеплението Grip Control с функционалност за асистенция при втурване по стръмен надолнище (Hill Assist Descent) и надзор на стабилността при изтегляне на прикачни товари (Towbar Stability Control).

Новият Berlingo предлага и по-лесно паркиране с помощта на датчиците, които към този момент са 12 на брой по целия периметър на предната и задната част на каросерията. В допълнение към тях, картината от камерата за задно виждане (Rear View Camera) с функционалност за аспект от горната страна (Top Rear Vision) към този момент се демонстрира с извънредно качество на изображението и висока разграничителна дарба на 10-инчовия централен екран на арматурното табло.

04. ЗАДВИЖВАЩИ АГРЕГАТИ – ОЩЕ ПО-ГЪВКАВ И ПРАКТИЧЕН
За да подсигурява още по-голяма независимост и еластичност, новият ë-Berlingo предлага преимуществата на по-големия самостоятелен пробег. Със своя мощен електродвигател със 100 кВт (136 к.с.), комбиниран с нова акумулаторна LFP батерия с потребен потенциал 50 кВтч, новият ë-Berlingo към този момент предлага опция за изминаване на разстояние до 320 километра (в смесен цикъл WLTP, сега се сертифицира) с едно зареждане. Тази стойност е с 20% по-висока от самостоятелния пробег при миналата версия на модела и е резултат от положените от експертите на марката старания за възстановяване на успеваемостта, които вършат ë-Berlingo пример в неговия пазарен сегмент. Този самостоятелен пробег е изцяло подобаващ за покриване на средностатистическите пътувания на типичните за модела клиенти.

Автономният пробег може да бъде усъвършенстван в допълнение с помощта на новата система за оползотворяване на непотребната сила при прекъсване, която лидерът може да настрои на три разнообразни степени на рекуперация благодарение на новите лостчета, ситуирани зад кормилото. Освен това, новият модел предлага и познатите три режима на шофиране - „ Eco ” за оптимален пробег, „ Power ” за оптималната динамичност и „ Normal ”. И не на последно място по значимост, новият модел може да бъде оборудван в допълнение с високотехнологична термопомпа, която се грижи за отоплението на купето без да черпи сила от акумулаторната батерия и по този метод съхранява сила за по- нескончаем самостоятелен пробег.

ë-Berlingo е оборудван общоприетоо с вградено зарядно устройство с мощ 7,4 кВт и може да се оборудва в допълнение с трифазно зарядно устройство с мощ 11 кВт за по-бързо зареждане. При потребление на стенен заряден модул (Wallbox) с мощ 7,4 кВт,
акумулаторната батерия може да се презареди изцяло за 7,5 часа, а при потребление на заряден модул с 11 кВт същият развой ще отнеме единствено 5 часа.

С цел да обезпечи още по-голямо успокоение при по-редките случаи на продължителни пътешествия на дълги дистанции, ë-Berlingo предлага и най-краткото време за зареждане на бързозарядни правотокови станции в своя пазарен сегмент – единствено 30 минути за възобновяване на заряда от 0 до 80% на социална зарядна станция с мощ 100 кВт.

Това преимущество е резултат основно от новата, по-модерна акумулаторна батерия, чийто размери, потенциал, тегло и цена дават опция за изключителна енергийна успеваемост при честите къси пътувания през цялата година, а опцията за бързо зареждане с мощ до 100 кВт на бързозарядни правотокови станции на собствен ред разрешава дълги и спокойни пътешествия без стрес и терзания за пробега. Това чувство се ускорява в допълнение и от предлаганото при ë-Berlingo ново приложение за пресмятане на маршрута e-ROUTES.

То е същински асистент на лидера, който оказва помощ доста в организацията на пътуването и приспособява маршрута интелигентно и в действително време към измененията в пътнотранспортната конюнктура, равнището на зареждане на акумулаторната батерия и с наличните зарядни станции при нужда от прекъсване за зареждане по маршрута.

В Европа се предлага единствено електрическата версия на Berlingo. Това е умишлен избор предвид на характерните характерности на този вид каросерия във връзка с опазването на околната среда и поддържането на рационални граници в разходната част на фамилния и фирмен бюджет посредством ограничение на спомагателните такси и експлоатационните разноски.

Моделът е извънредно уместно решение за живущите в предградията и крайградските региони с по-лесен достъп до станции и домашни благоприятни условия за зареждане.

Извън Европа (или на характерни пазари в Ервопа), новият Berlingo ще бъде съгласуван с разнообразието на своята потребителска публика и с изключение на със 100% електрическо задвижване ще се предлага и с гама от три дизелови мотора BlueHDi с 90, 100 и 130 к.с., както и с два бензинови мотора PureTech с мощ 110 и 130 к.с.

*Източник: www.citroen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР