По инициатива на Областния управител на област Плевен г-жа Виолета

...
По инициатива на Областния управител на област Плевен г-жа Виолета
Коментари Харесай

Управителят на област Плевен разпореди спешни проверки на извършените регистрации по настоящ адрес в населени места от областта

По самодейност на Областния шеф на област Плевен госпожа Виолета Иеремиева, както и във връзка инструкции от Министър-председателя учен Николай Денков, в обитаеми места от общините на област Плевен са планувани незабавни инспекции за осъществените регистрации по сегашен адрес.

При приключване на периода за регистрация за гласоподаване по сегашен адрес, Главна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " е открила извънредно огромен брой регистрации по сегашен адрес и претенции за гласоподаване по сегашен адрес в дребни обитаеми места. В 255 обитаеми места има новорегистрирани лица по сегашен адрес и надлежно декларирали гласоподаване по сегашен адрес лица, които съставляват 10% или повече от общото население по непрекъснат адрес на съответното обитаемо място. В 88 обитаеми места новорегистрираните са повече от 40 лица и съставляват 6% или повече от общото население. Общо са открити 343 обитаеми места с извънредно огромен брой регистрации и надлежно заявки за гласоподаване по сегашен адрес.

По мотив полученото в Министерски съвет писмо от министъра на районното развиване и благоустройството, съдържащо отчет от Групово дело ГРАО с разбор на регистрациите по сегашен адрес и данни за подадените заявки за гласоподаване по сегашен адрес, се предизвикват инспекции в 16-те обитаеми места от област Плевен, включени в отчета, както следва:

обитаемо място - община

новорегистрирани по НА

претенции за гласоподаване по НА

с. Върбица - Плевен

139

320

с. Мечка – Плевен

57

131

с. Ралево – Плевен

30

96

с. Пелишат – Плевен

54

191

с. Бресте – Червен бряг

54

80

с. Българене – Левски

81

85

с. Козар белене – Левски

44

77

с. Аспарухово – Левски

33

41

с. Трънчовица – Левски

36

49

с. Славовица – Долна Митрополия

126

173

с. Гостиля – Д. Митрополия

24

56

с. Подем – Д. Митрополия

60

134

с. Крушовене – Д. Митрополия

47

74

с. Бъркач – Д. Дъбник

36

117

с. Въбел – Никопол

59

104

с. Згалево – Пордим

36

157

В с.Бресте, община Червен бряг, инспекцията към този момент бе осъществена, като е постановено заличаването на 9 адресни регистрации по сегашен адрес. За тези регистрации е открито, че са направени при съблюдаване на условията на Закона (ЗГР), т.е. налични са били всички документи и учредения за тяхното осъществяване, само че в хода на инспекцията са събрани доказателства, че парцелите не могат да служат за реализиране на адресна регистрация, заради техническите им характерности.

Проверките ще се извършат в понеделник 23 октомври и вторник 24 октомври 2023г. За резултатите от тях, неотложно ще бъде направен отчет до Министър ръководителя акад. Денков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР