По инициатива на Градска художествена галерия-Мездра Школата по изобразително изкуство

...
По инициатива на Градска художествена галерия-Мездра Школата по изобразително изкуство
Коментари Харесай

Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-Мездра подреди обща художествена изложба /снимки/

По самодейност на Градска художествена галерия-Мездра Школата по изобразително изкуство към Център за поддръжка за личностно развиване (ЦПЛР) подреди обща художествена галерия под наслов „ Скици от пандемията “, оповестиха от управата в железничарския град.
В нея са показани креативните достижения през образователната 2020/2021 година на ученици на преподавателя Цветанка Маринова, началник на школата.
Експозицията включва 37 рисунки - живопис и графика, дело на 11 дребни художници - Малена, Димитър, Натали, Стела, Катерина, Каролина, Лея, Магдалена, Никол, Пламена и Цветослав.
„ Изложбата е забавна не просто с това, че творбите са на деца, а на първо място с това, че те са основани по време на пандемия, сподели при нейното разкриване Светла Дамяновска, гл. специалист „ Културно завещание и религиозни действия “ в Община Мездра.
"Всички ние през последната една година изживяваме нещо, което не ни се е случвало в никакъв случай до момента - ограничавания, опасности, терзания за здравето и живота. А това неизбежно се отразява и на децата, на тяхната душeвност, на тяхното физическо развиване. Защото те са лимитирани, също като нас, възрастните, в интервалите на затваряне.
И в този момент е още по-интересно да се види в тези интервали на затваряне от какво те са се вълнували, какво са рисували и, в последна сметка, какво са сътворили “, сподели още тя.
„ Чувстваме се доста прелестно, защото след една дълга изолираност най-сетне излизаме пред аудитория, показа Цветанка Маринова. Нещо, което ни липсваше през тази образователна година или ставаше по „ студения “ метод, с новите технологии. А, както знаете, в изкуството най-важна е връзката творец-зрител.
Озаглавихме по този начин нашата галерия, тъй като нещата, които децата рисуват са свързани тъкмо с тази изолираност, с всичко, което ни връхлетя в последно време “, добави Дамяновска.
„ Благодарим ви за усмивките, които ни подарихте, сподели в приветствието си към дребните художници заместник-кметът на Мездра инж. Николинка Кътовска. За опцията да се освободим от тежките мисли, налегнали ни по време на пандемията, да се заредим с положителна сила. Продължавайте да рисувате, продължавайте да ни радвате, а за какво не и да ни мотивирате с всичко, което вършиме. Желая ви триумф! “, приключи тя.
Изложбата на Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР може да бъде прегледана всеки работен ден до края на месец юли във фоайето на втория етаж в постройката на Общинска администрация-Мездра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР