По инициатива на ГЕРБ, общинските съветници в София се организират

...
По инициатива на ГЕРБ, общинските съветници в София се организират
Коментари Харесай

Чудо: Български политици плащат глоба, която техни колеги са изработили

По самодейност на ГЕРБ, общинските съветници в София се провеждат да събират пари, с цел да платят санкцията от 13 000 лв., наложена от Върховния административен съд (ВАС) на основния проектант на столицата Здравко Здравков. Причината – Здравков не желае да даде утвърждение на обстоен организационен проект (ПУП) за застрояване на градинка в столичния квартал " Стрелбище ".
Коментар на редактора
Новината събра много медиен интерес, защото санкцията е огромна. Но тематиката в действителност отразява българската реалност по един доста покъртителен метод, изключително в случай че не си вътре, в историята.
А каква е историята? Проста е – огромен строителен бизнесмен (като за България) на име Милчо Благоев и неговата компания НИКМИ желаят да си построят един огромен небостъргач. Така де, не може огромен бизнесмен, пък дребен... небостъргач. И какво по-хубаво място от това да бъде забучен небостъргач тъкмо до метрото. Ама това метро, което в този момент още се строи – че цените на парцелите там занапред ще са златна мина!
Е да, само че на жителите в квартала никак не им се ще небостъргач. Защото с небостъргача идват куп екстри – липса на въздух, усложнен трафик, формиране на нерви. Въобще – признаците на болест, която към този момент доста живущи в София познават чудесно. Не на последно място там, където Милчо желае да гради висок, огромен и мощен заможен социализъм, има подпочвени води. А като вдигнеш нещо с основа, за която би трябвало да копаеш 150-200 метра, разумният въпрос е дали водата, която ще желае да се настани в изкопа, ще повлияе на основите на близките здания – тези, дребните и дребните, по 7-8, не по 44 етажа.
При тази картинка, основният проектант реши да не утвърждава ПУП-а, с който ще се даде късмет на актуалния строител на бъдещето да почне да прави план. Тук към този момент идва Върховният административен съд (ВАС). И обратно на това, което Милчо Благоев жално-жално реди пред бореца за журналистическа независимост Сашо Диков, в действителност той и компанията му не печелят по всеки иск в съда, само че печелят един, доста значим – през 2016 година, за разрешение ПУП-ът на НИКМИ да мине. Печелят, откакто Върховен административен съд в цели две други каузи не разрешава на различен човек да опита да прави същото, което Милчо Благоев желае да прави в градинката. При това в другите две каузи вземат участие съдии (вече починалият Джузепе Роджери и арбитър Любомира Мотова), които по-късно вземат решение и по делото на НИКМИ – чудно по какъв начин по този начин са си сменили толкоз бързо мнението... Не вярвате – ето, ЧЕТЕТЕ!
Като прибавим към трилъра и обстоятелството, че към този момент за повторно прокуратурата желае от съда да гледа дело, тъй като счита, че на Благоев нелегално е разрешено да придобие парцела, а делото в действителност е против решение на Столичния общински съвет от 2006 година, подписано от кмета по това време Бойко Борисов, нещата стават напълно в мутро-боков жанр - тъй като съдът не ще дело! И 12 години по-късно Столичният общински съвет събира пари, с цел да заплати санкцията на проектант, който не желае да допусне безумно застрояване на парцел, за който никой на ул. " Московска " не смее да гъкне по какъв метод е харизан в " едни други времена, но не напълно други " . Въобще – в тази приказка воин през воин се прескачат и " положителни " съвсем няма, един основен проектант и някой и различен общински консултант. А греховете на Бащицата ги заплащат... Обобщението, благи деца, читатели, консуматори и всевъзможен различен биологичен тип, е – няКОЙ е дал на някого, само че в този момент го е боязън да му вземе, тъй като чадърът срещу изграряне е разпънат. Или както сподели през вчерашния ден (24 април) Бойко Борисов – летим с дребния аероплан сме! То по този начин е за комай всичко...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР