По информация от Генералното консулство на Република България в Одрин,

...
По информация от Генералното консулство на Република България в Одрин,
Коментари Харесай

Въвеждат се промени при преминаването на тежкотоварни автомобили през ГКПП Капъкуле и ГКПП Хамзабейли

По информация от Генералното консулство на Република България в Одрин, считано от 18 декември 2018 година Турция вкарва промени при прекосяването на тежкотоварни коли през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капъкуле " / "Капитан Андреево " от българска страна/ и Граничен контролно-пропусквателен пункт "Хамзабейли " / "Лесово " от българска страна/, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Промените са свързани със наложителното пренасочване на тежкотоварните коли, пренасящи артикули за експорт от/през Турция с последна дестинация България от Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капъкуле " към Граничен контролно-пропусквателен пункт "Хамзабейли ". Изключение се позволява само за тежкотоварните коли, подлежащи на ветеринарен надзор, които ще продължат да минават през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капъкуле ". Промените касаят всички тежкотоварни коли, отговарящи на горепосочените условия, без оглед на тяхната национална регистрация.

Мотивите за въвеждането на посочените промени се обосновават с нуждата от облекчение на трафика и ограничение на дългите опашки от тежкотоварни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капъкуле ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР