По информация на руски и беларуски държавни агенции Путин и

...
По информация на руски и беларуски държавни агенции Путин и
Коментари Харесай

Путин обеща Искандер-М на Лукашенко

По информация на съветски и беларуски държавни организации Путин и Лукашенко са разискали доставките на поташ за Европа и други продоволствени въпроси. Срещата на двамата водачи и съдружници е станала в Санкт Петербург в деня, в който съветската войска в ранните часове на деня обстреля с крилати ракети шест области на Украйна, в това число централни и западни.

Украинското разузнаване заяви, че три от областите са нападнати за първи път от началото на военната атака на Русия в Украйна.

Руският президент Владимир Путин е предложил да разиска с беларуския си сътрудник Александър Лукашенко обстановката с доставките на торове за селското стопанство .

Той е показал, че Москва и Минск са " най-големите снабдители на торове на международния пазар ". Путин означи и че 15% от международната търговия и 25% за някои типове торове е " доста забележителен размер ". " Бих желал да поговоря с вас и за това - във връзка с задоволяването на потребностите на международния пазар и на нашите постоянни клиенти ", добави съветският водач, представен от ТАСС. Разговорът особено за торовете се организира на фона на блокирането на производството в Украйна (също един от огромните износители) и на фона на продоволствената рецесия с.
 Руски кораби изнасят украинско зърно за Сирия
Руски кораби изнасят украинско зърно за Сирия

Това демонстрират сателитни фотоси на Maxar

Лукашенко е осъдил Литва за налагането на възбрана върху преноса на артикули към Калининградска област.

На настояването на Лукашенко за съразмерен отговор на прелитането на бойни самолети на НАТО над беларуско-полската граница, излиза наяве, че Русия ще даде на Беларус ракетни системи " Искандер-М ", които могат да употребяват балистични и крилати ракети.

Последните нуклеарни оръжия бяха изтеглени от Беларус в Русия през 1996 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР