По информация на посолството на Република България в Москва, до

...
По информация на посолството на Република България в Москва, до
Коментари Харесай

МВнР: Няма данни за загинали или пострадали българи при стрелбата в концертна зала в Москва

По информация на посолството на Република България в Москва, до този миг няма данни за починали или потърпевши български жители при стрелбата в концертна зала в Москва, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Министерството на външните работи. 

Посолството на Република България в Москва е в контакт с локалните управляващи, следи обстановката и е готово да окаже подпомагане при нужда, допълват от Министерство на външните работи.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към посолството на Република България в Москва, Руска Федерация на следния телефонен номер: + 7 495 234 02 26. Телефон за екстрена връзка: 007-910-457-2835. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: [email protected].

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected]

Стрелба, последвана от голям пожар в концертната зала с 6000 места " Крокус сити хол " нощес в Красногорск в Подмосковието, отне живота на минимум 40 души. Ранените са 145 ранени. Сред потърпевшите има и деца. 

Според разнообразни източници нападателите са били сред трима и петима. Те са носели тактически униформи и автоматизирани оръжия. Първо са разкрили огън по защитата на залата, намираща се в Крансогорск, което е северозападно предградие на съветската  столица. След това нападателите са почнали да стрелят по феновете, участвали на концерт на групата " Пикник ".

По последни данни на Министерството на здравеопазването от ранените 145 души в нападението против концертната зала " Крокус сити хол " в Подмосковието 115 души, включително и пет деца, са приети в болница в лечебни заведения. Според новинарския канал База в Телеграм починалите в атентата към този момент са 62, съобщи Ройтерс. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР