По информация на изданието racingnews365.com надпреварата за Гран При на

...
По информация на изданието racingnews365.com надпреварата за Гран При на
Коментари Харесай

Монако остава в календара на Формула 1

По информация на изданието racingnews365.com конкуренцията за Гран При на Монако ще бъде част от календара във Формула 1 и през 2023 година. През последните месеци имаше съществени подозрения, че Княжеството ще изпадне от графика на шампионата, заради комесриални аргументи.
 
Един от проблемите бе фактът, че Монако прибира всички доходи, от рекламите край пистите, което постоянно водеше до спор сред споснорите на надпреварата и тези на Формула 1. Най-големият спор беше сред производителите на часовници Rolex и TAG Heuer, които са спонсори надлежно на целия шампионат и единствено на надпреварата в Княжеството. Освен това уредниците на Гран При на Монако сами отговаряха за телевизионнот лъчение на целия уикенд, а не както е всекидневно – ФОМ.

Изглежда обаче Автомобилният клуб на Монако и Либърти медия са намерили решение на тези проблеми, което значи, че Гран При на Монако ще се организира и през идната година, още веднъж в последния уикенд на месец май (26-28).

Един от огромните минуси на тази нова договорка, която по непотвърдена информация е многогодишна, е нарастването на цените на билети. За надпреварата през 2023 година цените на скъпите бумаги ще бъдат с към 30% по-високи по отношение на тези от по-рано тази година. Това нарастване се чака да бъде годишно, което може съществено да откаже елементарните почитатели от посещаване на Гран При на Монако.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР