По информация на германското издание Фокус нападателят излязъл от апартамента

...
По информация на германското издание Фокус нападателят излязъл от апартамента
Коментари Харесай

Българският нападател в Дуисбург бил болен геймър, а деянието - залог ще се осмели ли да убие


По информация на немското издание " Фокус " нападателят излязъл от жилището на татко си, " въоръжен " с чук и нож. По пътя срещнал деветгодишното момиче и десетгодишният ѝ братовчед.

Младият мъж първо нападнал с ножа и чука си момичето. Нанесъл удар във врата му и го наранил тежко. След това той се обърнал и насочил ножа против момчето. То обезверено се опитвало да отбрани главата си с ръце. Въпреки това получило порезни и прободни рани, разяснява изданието, базирайки се на информация от проверяващите. 

Случаен минувач се развикал на насилника да се махне от децата, само че нападателят не реагирал. След това очевидецът се върнал с фенерче в ръка и го хвърлил по нападателния мъж в опит да го възпре от по-нататъшни офанзиви.

21-годишният мъж обаче още веднъж нападнал 10-годишното момче, като го намушкал с ножа. Той освободил жертвата си едвам когато се намесил 69-годишният му татко. Възрастният мъж дръпнал сина си от детето и му взел чука и ножа. Той го задържал до идването на полицията.

" Допреди месец той живееше с майка си, само че създаваше единствено проблеми. Тогава полицията го докара при мен ", споделя бащата на нападателя пред " Билд ". В рамките на този месец 21-годишният мъж не напускал нито един път жилището, преди да извърши нападението.

" Беше непрекъснато на телефона си в интернет и не ядеше съвсем нищо ", споделя възрастния мъж за сина си.

По думите на бащата има лекарско умозаключение, съгласно което синът му постоянно е държал нож и чук под възглавницата си. Предполага се, че това са оръжията на нападението ", показва немското издание " Фокус ".

" Вчера внезапно излезе облечен от стаята си. Попитах го къде желае да отиде, само че той просто замълча ", споделя 69-годишния мъж.

" Тъй като не бях сигурен какво има намерение да направи, го следих през прозореца. Тогава ненадейно видях, че той държи ножа и чука в ръката си и бързо го последвах ", изяснява още той.

По думите му синът му участвал в странни чатове . Игрите в интернет били част от болестта му. Чрез тях той развил " обаяние " към убийствата.

Малко след закононарушението си 21-годишният мъж обяснил пред полицията, че нападението му било " залог " дали ще се осмели да убие някого .

" Към момента знаем, че 9-годишното момиче и 10-годишното момче, които са били нападнати, са румънски жители ", удостовери за bTV представител на полицията в Дуисбург. На този стадий няма никакви доказателства нападателят да е имал другарска или роднинска връзка с двете деца.

Мъжът е задържан без да оказва опозиция, а от мястото на закононарушението са конфискувани два ножа и чук.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР