По информация на Генералното консулство в Лос Анджелис, към момента

...
По информация на Генералното консулство в Лос Анджелис, към момента
Коментари Харесай

МВнР: Няма данни за българи в неизвестност или загинали вследствие на пожарите на остров Мауи

По информация на Генералното консулство в Лос Анджелис, все още няма данни за български жители, които да са в неопределеност, в тежко положение или починали. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи по отношение на пожарите на хавайския остров Мауи.

От министерството показаха, че наблюдават с нараснало внимание обстановката и навреме актуализират информацията за пътуващи към и пребиваващи в региона български жители.

Дипломатическото ни посланичество е в непрекъснат контакт с българска групи студенти, които са на бригада и работят в хотели, намиращи се както на потърпевшия от стихията остров Мауи, по този начин и на остров Хавай.

Към сегашния миг по данни на Генералното консулство, българските студенти, намиращи се в хотела на остров Мауи, са добре и изчакват решение дали ще продължат работата си на островите или ще се завърнат в България, оповестиха още от Министерство на външните работи.



От министерството допълниха, че Генералното консулство на Република България в Лос Анджелис е в подготвеност, при нужда, да окаже подпомагане при положение, че българските студенти изискат да бъдат евакуирани или да им бъде оказано каквото и да е друго подпомагане.

От локалните управляващи и институции са получени уверения, че ситуацията на остров Мауи се възстановява. Електроснабдяването до съвсем всички хотели в засегнатия от пожара регион е възобновено, само че информационните системи, като телефонни и интернет връзки, към момента не са дейни. Местните управляващи предлагат да не се пътува до острова, в случай че не е неотложно. Червеният кръст продължава да подкрепя жители и туристи, които към момента са на острова и се приготвят да бъдат евакуирани, показаха от Министерство на външните работи.

В Генералното консулство в Лос Анджелис е образуван денонощен спешен щаб за оказване на подпомагане на наранени от естественото злополучие български жители.

Информация за потърпевши сънародници, подозрения за такива, или потребност от подпомагане, може да бъде подавана на следния имейл: [email protected] или на денонощен телефон за незабавни случаи: +1 (310) 437-3606.

Жертвите на опустошителните пожари на хавайския остров Мауи са 93. Стотици хора остават в неопределеност. С толкоз доста жертви пожарът стана най-тежкото естествено злополучие, поразило Хавайските острови, надминавайки цунамито, лишило живота на 61 души през 1960 година, година откакто Хаваите стават американски щат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР