По информация на генералното консулство на Българияв Одрин трафикът на

...
По информация на генералното консулство на Българияв Одрин трафикът на
Коментари Харесай

Българското консулство в Одрин: Трафикът през ГКПП Капъкуле е нормален

По информация на г енералното консулство на България в Одрин трафикът на леки и тежкотоварни коли през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле през вчерашния ден и през днешния ден (13 и 14 април) е в границите на естественото. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).
 
По-рано през днешния ден се появи информация за стотици камиони, блокирани на турския граничен пункт. Българските превозвачи недоволстваха, че с цел да изоставен Турция, трябвало да заплащат санкции, за които не знаели по кое време и за какво са били наложени.

 
Във връзка с въведената на 11 април система за събиране на незаплатени толтакси или наложени санкции на задгранични водачи на моторни транспортни средства, може да се чака, че през идващите няколко дни ще има предпоставки за закъснение обработването на въпросните транспортни средства. Това би могло да докара до формиране на опашки от изчакващи прекосяването през българо-турската граница.
 
Нововъведената система планува възнаграждение на Граничен контролно-пропусквателен пункт на Турция на излизане от страната на неплатените санкции и наказания . Те се заплащат против издадени от турската страна квитанции с цялостните отговорности.

 
Във връзка със известия за завишавани от турската страна суми на неплатени санкции, Генералното консулство на България в Одрин все още не е получавало недоволства за такива случаи, само че е готово да оказва подпомагане на българските жители и превозвачи и да извърши нужната инспекция по подаден сигнал. Необходимо е да се обърне внимание, че предявената за възнаграждение сума може да бъде обжалвана, само че откакто бъде платена.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР