По информация на генералното консулство на България в Одрин от

...
По информация на генералното консулство на България в Одрин от
Коментари Харесай

На ГКПП в Турция е въведена система за незабавно плащане на наложени глоби и санкции на чужди граждани

По информация на генералното консулство на България в Одрин от 11 април 2019 година на граничните контролно-пропускателни пунктове на Турция е въведена система за събиране на наложените на непознати жители санкции и други наказания по време на престоя им на територията на Турция, чието възнаграждение не е било осъществено на друго място, оповестяват от Министерство на външните работи на Република България.

Става въпрос за санкции при нарушавания на разпоредбите за придвижване по пътищата и незаплатени тол такси при потребление на автомагистралите в Турция. Заплащането се реализира на митническите пунктове на Граничен контролно-пропусквателен пункт при излизане от страната, като информацията за всички наложени парични санкции и други наказания на лицето излиза на служебния компютър на митническия чиновник.

В случай че има неплатени такива, се издава наставление да бъде осъществено неотложно заплащане на гише на митницата, в това число с кредитни и дебитни карти. В случай че в системата на Министерство на вътрешните работи на Турция има постъпили данни за неплатени остарели санкции, те също ще бъдат изискани.

При неспособност за възнаграждение на място се планува задържане на транспортното средство на паркинг на митницата на Граничен контролно-пропусквателен пункт до възнаграждение на паричната глоба. Във връзка с въведената нова система за неотложно заплащане на наложените санкции е целесъобразно българските жители прецизно да съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата и други разпореждания на територията на Турция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР