По информация на Европол Игнатова е издирвана за престъпления, свързани

...
По информация на Европол Игнатова е издирвана за престъпления, свързани
Коментари Харесай

Европол дава 5 хиляди евро за „главата“ на криптокралицата Ружа Игнатова

По информация на Европол Игнатова е търсена за закононарушения, свързани с измами, които са засегнали финансовите ползи на хора в Европейския съюз.

Игнатова е обвинена, че е управлявала схемата на Понци зад по този начин наречената криптовалута „ OneCoin “, която събра почти 5 милиарда евро до края на 2007 година от вложители допълнително от 170 страни.

Сега дезертьор, Игнатова започва плана „ OneCoin “ в средата на 2014 година, като го продаде на вложители като бъдещия „ биткойн палач “; обаче, както се случи с доста схеми на Понци, като „ Arbistar “ или „ Bitconnect “, в мига, в който Игнатова се почувства в заплаха, тя избяга, вземайки милиарди долари със себе си.

През декември 2016 година италианският антитръстов орган издаде забрана против компанията One Network Services Ltd [OneCoin], описвайки активността ѝ като „ противозаконна пирамидална система за продажби “. Едва през 2017 година обаче сметките на компанията в разнообразни елементи на света бяха замразени.

Със скорост 1 милиард евро в час

Според Европол местонахождението на Игнатова е незнайно от 25 октомври 2017 година Твърди се, че това се е случило, откакто тя е знаела, че държавното управление на Съединени американски щати я проверява. Тя изчезна малко по-късно, оставяйки брат си Константин Игнатов (който беше задържан през 2019 г.) да управлява плана.

Освен това Европол съобщи, че загубите, породени от „ OneCoin “ по света, възлизат на няколко милиарда $, като добави, че Игнатова и нейните спътници евентуално могат да бъдат въоръжени и че всеки, който желае да си сътрудничи с управляващите, би трябвало да внимава.

„ Установената до момента загуба, обвързвана с машинация, е в горния двуцифрен диапазон на милиони. Загубата, породена в международен мащаб, евентуално възлиза на няколко милиарда $. "

Как работи „ OneCoin “?

Onecoin работеше въз основа на продажба на просветителни материали или пакети от 100 до 118 000 евро при търговия с криптовалута. Пакетите включват „ токени “, посредством които вложителите могат да „ копаят “ „ OneCoin “.

Изкопаните „ монети “ обаче не бяха признати от никоя борса отвън тази, предлагана от компанията, наречена „ Xcoinx “, което провокира паники в общността и в последна сметка разруши цялата скица на Понци, която изпълняваха от години.

Xcoinx не позволяваше продан на „ OneCoin “ към друга валута.

Състоянието на Игнатова не е оценено и възобновено.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР