По информация на Европейската инвестиционна банка днес тя е предоставила

...
По информация на Европейската инвестиционна банка днес тя е предоставила
Коментари Харесай

ЕИБ дава допълнителни €50 милиона заем на Столична община

По информация на Европейската капиталова банка през днешния ден тя е предоставила спомагателен заем от 50 млн. евро на Столичната община. Парите ще бъдат употребени за съфинансиране на многогодишната капиталова стратегия на София за градоустройствени планове. В нея влизат създаване и рехабилитация на общински пътища, трамвайни линии, велосипедни и пешеходни алеи, както и за друга градска инфраструктура в обсега на настоящия План за устойчива градска подвижност (ПУГМ) на българската столица.

По-конкретно, заемът ще разреши на Столична община да усили каузи на плановете за градско развиване, ориентирани към пешеходната инфраструктура и постигането на екологични цели, които попадат в обсега на цялостната интервенция.

Въпросният заем добавя утвърденото през 2021-а финансиране от 60 млн. евро.

Вицепрезидентът на Европейска инвестиционна банка, Лиляна Павлова акцентира, че банката е дълготраен сътрудник на Столична община и финансира вложения в предпочитана обществена инфраструктура. Европейска инвестиционна банка подкрепя разнообразни планове като построяването на метрото, рехабилитация на градската пътна мрежа, възобновяване на автопарка на градския превоз, съоръжения за интегрирано отнасяне на боклуци и друга градска и обществена инфраструктура

" Създадохме специфична стратегия за създаване и реновиране на тротоарни настилки, с която целим възобновяване на тротоари във всички райони/квартали на София. Тези вложения ще ни дадат опция да увеличим повече от 10 пъти ремонта на тротоарите в града ", сподели кметът на София, Йорданка Фандъкова.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР