По информация на БНР предупреждението е във връзка с планирани

...
По информация на БНР предупреждението е във връзка с планирани
Коментари Харесай

Столичната община забрани шествие за солидарност, организирано от Комитета защита на Йерусалим

По информация на БНР предизвестието е по отношение на планувани шествия в поддръжка на ислямистката формация Хамас. 

Столичната община забрани шествие за взаимност, проведено от Комитета отбрана на Йерусалим. Въз основа на мнения на ДАНС и Столична дирекция на вътрешните работи, кметът Йорданка Фандъкова е издала заповед за възбрана на шествието на съображение Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Прокуратурата на Република България ще бъде безкомпромисна при гарантиране на публичния ред и сигурност и за отбрана на правата и свободите на жителите. Това оповестява държавното обвиняване във връзка зачестили случаи на приложимост на език на омразата, в това число апели в обществените мрежи за радикални дейности, учредени на религиозна и етническа основа, в това число коренен ислям.

От прокуратурата припомнят, че всеки апел за радикални дейности и принуждение и осъществяване на нерегламентирани прояви е в прорез с Конституцията и законите в страната.

Органите на локалната власт взаимно с Министерство на вътрешните работи следва да не позволяват всеобщи мероприятия, които биха дали мотив да се насочат апели за принуждение, радикални дейности, както и такива, които  оправдават терористични дейности и военни закононарушения, показват още от държавното обвиняване.

Този следобяд в София жители провеждат спокойно шествие за взаимност с палестинския народ. Маршрутът е от НДК до президентството. 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР