По-инфекциозният щам на коронавируса, предизвиквал катастрофа в Индия, е открит

...
По-инфекциозният щам на коронавируса, предизвиквал катастрофа в Индия, е открит
Коментари Харесай

Смъртоносният коронавирус щам от Индия е засечен в 44 държави

По-инфекциозният вариант на ковид, предизвиквал злополука в Индия, е открит в 44 страни , съгласно Световната здравна организация, която упорства за повече изследвания, с цел да се разбере неговата тежест и податливост да предизвиква реинфекции, оповестява " Блумбърг ".

Щамът, разпознат през октомври, породи три версии - B.1.617.1, B.1.617.2 и B.1.617.3 - на фона на невиждан скок в случаите на Covid-19 в Индия.

Въпреки че може да има значими разлики сред трите, наличните доказателства са прекомерно лимитирани, с цел да се характеризират поотделно , разяснява СЗО. Всяко влияние върху успеваемостта на имунизациите или лечебните средства остава нестабилно.

Ранният разбор допуска, че B.1.617.1 и B.1.617.2 имат доста по-висок ритъм на напредък спрямо други циркулиращи разновидности в Индия , което допуска евентуална нараснала преносимост. Щамовете бързо се появиха в голям брой страни, добавя СЗО.

B.1.617 е четвъртият вид пораждащ угриженост, от време на време наричани " двоен мутант " заради две разновидности в протеина на шипа на варианта , той провокира трагична вълна от случаи на Covid-19 в Индия.

След като докладваните ежедневни инфекции спаднаха до по-малко от 20 000 случая при започване на март, кривата на епидемията се повиши съвсем експоненциално , с цел да надвиши 300 000.

Опасявайки се от приток на инфекции в светлината на новия вид, страни, в това число Сингапур, Англия, Австралия и Танзания, ограничиха пътуванията до и от Индия .

Епидемиолозите също по този начин показаха угриженост, че големият мащаб на огнището в Индия може да провокира спомагателни вирусни разновидности, евентуално удължавайки бедствието за Индия и останалия свят.
 СЗО дефинира индийския вид на ковид за световна опасност
СЗО дефинира индийския вид на ковид за световна опасност

Щамът към този момент се е популяризирал допълнително от 30 страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР