По идея на управляващите в Народното събрание депутатите ще разследват

...
По идея на управляващите в Народното събрание депутатите ще разследват
Коментари Харесай

Временна комисия „Нотариуса“: Депутатите ще проверяват факти около убития Мартин Божанов

По концепция на ръководещите в Народното събрание депутатите ще проверяват имало ли е „ чадър “ над Мартин Божанов-Нотариуса.

В идващите три месеца 17 народни представители от всички парламентарни групи имат задачата да схванат:

Всички обстоятелства към убийството на Мартин Божанов-Нотариуса,Да ревизират дали е имало частен клуб за магистрати,Какво тъкмо е било въздействието на Божанов върху правосъдната системаЗащо никой до момента не е проверявал всичко това.

Създаването на комисията получи поддръжка и от опозицията, въпреки и с доза „ подозрения “. За неин ръководител бе определен Никола Минчев от ПП-ДБ.   

Изземват всички флашки, компютри и записи от камери

„ В 7 часа сутринта първи Пеевски изиска сходно нещо. След това Кирил Петков, по-късно Христо Иванов. Аз в 6 без нещо извиках Теменужка и ѝ споделих – „ Иди внасяй и наше предложение, тъй като тук, надцаквайки се с тези комисии какъв да е по-първи, ние да сме последни без даже да ги знаем и познаваме тези хора “, разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Никога не съм чул за този човек, нито за сходни клубове, в никакъв случай. Нито съм ги виждал ", уточни още Борисов.

„ Един парламент не може да се занимава единствено с някакъв си клуб, който е посещаван, дано приемем преди всичко от магистрати. Та даже там да е ходил да вечеря с част от фамилията си някогашният основен прокурор, който вие назначихте, след което вие го и освободихте. Сега ни лук яли, ни лук мирисали “, акцентира депутатът от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ Бойко Рашков.

Атаката против тях е почнала през лятото

Подобно на Рашков и от Българска социалистическа партия се усъмниха какво тъкмо ще свърши новата комисия.

„ Комисията ще бъде употребена за игра на лобита, за извиване на ръце, за политически рекет. Какво от това като създадем тази комисия “, добави водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

А от " ИТН " и " Възраждане " дадоха отговор с хрумвания и за друга " проверяваща " комисия.

 „ Относно съществуването на нерегламентирано въздействие от страна на хора, разследвани за рекет, ликвидиране в договарянията за съставяне на сегашния кабинет “, уточни депутатът от Има Такъв Народ Гроздан Караджов.

„ Да се види въздействието на гора, част от така наречен закон „ Магнитски “, тъй като те са настоящи в настоящето държавно управление “, добави Цончо Ганев от „ Възраждане “.

Въпреки рецензиите комисията „ Нотариуса “ получи поддръжка от всички.

„ Очакваме да получим цялостна бистрота и  съдебната система да бъде изцяло осветлена. За да няма такова закъснение по каузи, по неща и да има такива хора “, акцентира ръководителят на групата на Движение за права и свободи в Народното събрание Делян Пеевски.

На въпрос - „ Как ще коментирате  изказвания на арбитър Цариградската, че сте обвързван с Мартин Божанов – Нотариуса? “, Пеевски отговори с въпрос - " Вие близка ли сте с него? И аз не съм ".

Беше направено конкретизиране да имам поради, че Марти е бил непосредствен с Гешев и Пеевски, споделя тя

„ Аз не мисля, че зад Мартин Божанов е стоял един човек. Мисля, че това са структури, функциониращи десетилетия. Личността му е без значение. Важна е адската машина за очистване на хора и диригентство на политическата система “, сподели в „ 120 минути “ Владислава Цариградска.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР