По идея на кмета на Община Котел Коста Каранашев и

...
По идея на кмета на Община Котел Коста Каранашев и
Коментари Харесай

Всички медицински услуги за пациентите в Котел ще се получават на едно място

По концепция на кмета на Община Котел Коста Каранашев и изпълнителния шеф на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ доктор Васислав Петров, отделението по „ Вътрешни заболявания “ в Котел се мести в постройката на „ Общински медицински център “, някогашен („ Родилен дом “) в града. По този метод от 1 ноември 2022 година /вторник/ въпреки и в разнообразни здания, общинското управление в Котел оформя зона, в която всички медицински услуги, нужни на пациентите, могат да бъдат получени на едно място.

„ Непосредствената непосредственост на „ Център за незабавна здравна помощ “ и „ Диагностично – Консултативен център “, с кабинети на общопрактикуващите лекари докара до разумната концепция за образуване на зона от подобен вид, която да предлага здравни услуги на едно място. Отдалечеността на отделението по „ Вътрешни заболявания “ към МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “, което беше в края на града, създаваше стеснение измежду пациентите, нуждаещи се от хоспитализация. С преместването на отделението в „ Медицински център “, се цели да се редуцира пътя на нуждаещите се от хоспитализация пациенти, които страдат от пулмологични и кардиологични болести. По този метод ще се улесни достъпът им до одобрени лекари експерти “, по този начин разяснява новото здравно зониране кметът на Община Котел Коста Каранашев. „ Жителите на община Котел заслужават да имат място, в което да се възползват от модерна здравна инсталация, а болничният им престой да е измежду просторни и чисти стаи, всяка от които е с комфортен хигиеничен възел “, сподели още градоначалникът.

„ Отделението ни разполага с приемно-консултативен кабинет, трима лекари, седем медицински сестри и шест санитарки. Разкритите кревати по пулмология и кардиология са 18. Отделението има личен ехокардиограф и ЕКГ “, сподели доктор Васислав Петров, изпълнителен шеф на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “- Сливен. Той добави, че професионалната активност, реализирана от лекарите и другите медицински експерти е ориентирана към лежащо заболели, незабавни и планови пациенти с остри белодробни и сърдечно-съдови болести, които се нуждаят от интензивно болнично лекуване.

Сградите, които ще оферират здравни услуги в една зона, обезпечават елементарен достъп до здравна помощ и на всички групи в неравностойно състояние, а отделението по „ Вътрешни заболявания “ ще продължи да обезпечава денонощен банкет на заболели по неотложност, 12-часов планов банкет и 24-часова диагностика на пациенти от община Котел.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР