По идея на кмета на община Котел – Коста Каранашев,

...
По идея на кмета на община Котел – Коста Каранашев,
Коментари Харесай

Превърнаха центъра на Котел в Общински административно-архитектурен комплекс

По концепция на кмета на община Котел – Коста Каранашев, за облекчение освен на жителите, само че и на гостите на Котел, локалната администрация уеднакви стилово и цветово общинските здания, ситуирани на центъра в Котел. Така той се обособи и се трансформира в административно-архитектурен комплекс.

Тази концепция на кмета стана допустима с помощта на осъществен план сред Община Котел и Държавен фонд „ Земеделие ”. Той е с название: „ Реконструкция, ремонт, съоръжение и/или обзавеждане на общински здания за повишение на тяхната енергийна успеваемост ” и е по Подмярка 7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура ”. Общият бюджет на плана е на стойност малко над 1 млн. лева

На главните две здания, в които се обитава Община Котел се увеличи енергийната успеваемост, извърши се ремонт на покривите и замяна на отоплителната апаратура и инсталиране на високоефективна термопомпена система. По този метод пространствата в постройките през лятото са прохладни, а през зимата – отоплени.

С реализирането на плана, локалната администрация продължава да извършва програмата си за възобновяване и възкръсване на значими здания, които са част от историята на града, само че по една или друга причина са стояли затворени или дълго неизползвани.

Кметът и екипа му, съумяха да привлекат сътрудници, посредством които да съживят за нов живот здания като тези на бившето УТР, на родилното поделение, на Българска народна банка, а напълно скоро и на Младежкия дом.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР